Masdaf, DSİ Sireşanlı Pompaj Sulama 1. Kısım Projesinin Çözüm Ortağı Oldu
Masdaf'ın çözüm ortağı olduğı projeler arasına Kahramanmaraş’ta 22.500 dekar tarım arazisinin sulanması amacıyla inşa edilen “DSİ Sireşanlı Pompaj Sulama 1. Kısım Projesi” de eklendi.
Kahramanmaraş’ta 22.500 dekar tarım arazisinin sulanması amacıyla inşa edilen “DSİ Sireşanlı Pompaj Sulama 1. Kısım Projesi” Masdaf’ın çözüm ortağı olduğu projeler listesine eklendi. Projede Masdaf’ın yüksek verimli “SPLT serisi Ayrılabilir Gövdeli Çift Emişli Santrifüj Pompaları” tercih edildi.
22 bin 500 dekar arazi can suyuna kavuşacak
DSİ tarafından Kahramanmaraş’ta kurulan “Sireşanlı Pompaj Sulama 1. Kısım Projesi” kapsamında Kartalkaya Barajı dipsavağından alınan sulama suyu, terfi istasyonu vasıtasıyla maksimum 42 metre terfi ettirildikten sonra Kartalkaya Barajı sağ sahilinde bulunan 22.500 dekar arazi, can suyuna kavuşacak. Bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte yöre çiftçisinin gelir artışı sağlaması ve 5.800 kişiye istihdam imkânı sunulması hedefleniyor. Bu proje ile tarımda Türkiye’nin incisi olan Kahramanmaraş’ın verimli arazileri, Masdaf’ın yüksek pompa teknolojileri ile hayat bulacak.
ARGES İnşaat tarafından inşa edilen projenin terfi istasyonunda Masdaf’ın SPLT serisi Ayrılabilir Gövdeli Çift Emişli Santrifüj Pompaları tercih edildi. DSİ teknik şartnamesine uygun olarak imal edilen pompaların, montaj ve devreye alma çalışmaları da Masdaf’ın alanında uzman mühendisleri tarafından titizlikle yapıldı.
Maksimum enerji tasarrufu ile sistem verimliliği
Sireşanlı Pompaj Sulama İstasyonu’nda maksimum enerji tasarrufu ile sistem verimliliği sağlayacak SPLT serisi Ayrılabilir Gövdeli Çift Emişli Santrifüj Pompaların devreye alma işlemi esnasında; pompaların şase ve kaide montajlarının bağlantı kontrolü, pompa emme ve basma tesisatı desteklerinin kontrolü, kompansatör bağlantısı ve uygunluğunun kontrolü, pompa tesisat bağlantısının kontrolü, redüksiyon, vana ve çekvalf uygulama yerlerinin kontrolü, pompa ve flanş bağlantılarının sıkılık kontrolü, kaplin ayrı, kumanda panosu besleme ve motor kablo bağlantılarının kontrolü ve basınç kontrolü yapılarak sistemin performanslı, verimli ve sorunsuz bir şekilde çalışması sağlandı.