Header Reklam
Header Reklam

Yeditepe Üniversitesi'nde Uluslararası Konferans

05 Eylül 2009 Dergi: Eylül-2009

Kanada Calgary Üniversitesi?nin işbirliğiyle Yeditepe Üniversitesi'nde dördüncüsü düzenlenen uluslararası ICAPM (International Conference on Applications of Porous Media) konferansı 10 - 12 Ağustos arasında gerçekleştirildi. Konferans dizisinin ilki, 2002 yılında Tunus'ta, ikincisi 2004 yılında Portekiz'de ve üçüncüsü de 2006 yılında Fas'ta düzenlenmişti. ICAPM2009 organizasyonu, Yeditepe Üniversitesi Kurumsal Gelişmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilüfer Eğrican başkanlığında başarıyla gerçekleştirildi.

Çok özel uzmanların alanlarındaki son gelişmeleri ve yenilikleri paylaştıkları ve dünyadaki sanayi araştırmaları ile üniversite araştırmalarını bir araya getirmeyi hedefleyen organizasyonun, kendi alanındaki 16 bilimsel kitabın ve hakemli dergilerde yayımlanmış 700'ü aşkın bilimsel makalenin yazarı olan, Onursal Başkanı Prof. Dr. Derek Ingham, etkinliğin anlam ve önemini vurgulayan bir açılış konuşması yaptı. Prof. Dr. Ingham, organizasyonu Prof. Dr. Nilüfer Eğrican'ın başkanlığında gerçekleştiren Yeditepe Üniversitesi'nin uluslararası plandaki bilimsel başarılarına sürekli olarak yenilerini eklediğini kaydetti.

Dünyanın 17 değişik ülkesinden bilimcilerin katıldığı kongrenin Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Eğrican, yaptığı konuşmada, "Organizasyon Komitesi Eş-Başkanı Prof. Dr. Abdulmajeed Mohamad'le birlikte, editörlüğünü de üstlendiğimiz bildirilerin seçimi ve yayımlanmasında titiz bir çalışma yürüttük. Geniş bir mecrada ele alınan konferans bildirileri, Biyoteknoloji, Çevre, Doğalgaz ve Petrol, Jeofizik, Isı Değiştiricileri, Havacılık, Gıda, Denizcilik endüstrileri gibi çok çeşitli konularla sınırlı kalmayıp, makine mühendisliğinin dışında inşaat, kimya, biyomedikal mühendislik, ziraat mühendisliği gibi farklı alanları da etkiliyor" dedi.

Gala Yemeği İSTEK Vakfı'nın Şile'de bulunan Doğa Tatil Köyü'nde gerçekleştirilen konferans, 12 Ağustos Çarşamba gecesi Boğazda yapılan tekne turuyla tamamlandı.


Etiketler