Header Reklam
Header Reklam

Yapı'93 Fuarı

05 Haziran 1993 Dergi: Haziran-1993

Yapı Endüstri Merkezi tarafından 1978 yılından bu yana her yıl düzenlenen ve bu yıl 14. sü gerçekleştirilen Yapı'93 İstanbul Fuarı, 18 Mayıs günü İstanbul Dünya Tiearet Merkezi'nde açıldı. 
6 gün süren fuarda yerli yabancı 200'ü aşkın kuruluş. 4.500 m2 alanda, en son teknoloji ve ürünlerini sergilediler. Yapı'93 İstanbul Fuarı, bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla ölçeğini ikiye katlayarak rekor kırdı. Uluslararası alanda TURKEYBUILD adıyla anılan fuar, Türk Yapı sanayii ve pekçok yabancı yapı malzemesinin birarada izlenebilmesine olanak sağladı. Mimar, iç mimar, mühendis, müteahhit ve teknik elemanların yoğun ilgisini çeken fuar, açık olduğu günlerde Taksim'den ve Mecidiyeköy'den saat başı kaldırılan ücretsiz otobüs seferleri ile izleyicilerine kolaylık sağladı.
Fuarın açılışında Yapı Endüstri Merkezi Genel Müdürü Doğan Hasol şunları söyledi:
"... Bu yıl 25. çalışma yılını tamamlamanın gurur ve sevincini yaşayan YEM, böylece biri İstanbul'da öteki Ankara'da olmak üzere yılda iki fuar düzenlemekledir. Bu yılki Yapı'93 Ankara Fuarı 22-26 Eylül günleri arasında yer alacak, ayrıca aynı günlerde, yine Merkezimizce düzenlenen Design'93 İç Mekan Tasarımları, Mutfak, Banyo, Aydınlatma Sergisi ile Tesisat Sergisi de Ankara'nın yeni fuar alanı Altınparmak'ta Yapı'93'le birarada yapılacaktır...
İşte, Merkezimizce düzenlenen İstanbul ve Ankara Fuarları, bu bakımdan, adeta bir okul gibi, sektöre çok yararlı olmaktadır. Bilgiyi, malzeme türlerini, yeni teknikleri, yenilikleri, yerli ve yabancı olanakları YAPI Fuarları gözler önüne sermektedir. Yerli-yabancı yaklaşık 200 kuruluşun katıldığı bu fuarda yerli ürünlerin yanısıra pekçok yabancı ülkenin ürünlerini de göreceğiz. Ayrıca, bilgi alışverişlerinin burada, yerli sanayi ile yabancı sanayi arasında da gelişeceğine inanıyoruz. "
Derginiz Termodinamik de, Yapı'93 Fuarı'nda yeraldı. Genel Yayın Yönetmenimiz Dr. Müh.Sedat Özkol fuarın açılışına katılarak, standları bulunan sektörümüzün değerli firmaları; Form A.Ş., İzopoli, Çimentaş, İlek İzolasyon, İzocam, Yeşilboru, Dumankaya standlarını  ziyaret etti.