Header Reklam
Header Reklam

Wilo AG, Adını Wilo SE Olarak Değiştirdi

05 Aralık 2008 Dergi: Aralık-2008

Almanya merkezli Wilo AG, artan uluslararası faaliyetleri nedeniyle, kanuni yapısını Alman bir anonim şirketinden, Avrupalı bir anonim şirketine çevirdi. Türkiye’de de 16 yıldır faaliyet gösteren Wilo AG, bundan sonra Wilo SE (Societas Europaea) olarak çalışmalarına devam edecek.


Wilo SE’nin Finans, Denetim ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Oliver Hermes, grubun dünden bugüne başarısı, iş hedefleri ve planları doğrultusunda gerçekleşen bu değişimin yaratacağı fırsatlar ve yeni dönem hakkında şu açıklamayı yaptı: “Kanuni şeklimizi, Alman bir anonim şirketinden Avrupalı bir anonim şirketine dönüştürmemiz, AB’nin kanunlarıyla uyum içinde, uluslararası pazarda faaliyet gösteren bir Avrupalı şirket olma ilkemizi vurguluyor. Bu değişim, Avrupalı ve uluslararası bir marka olarak, duruşumuzu ve vizyonumuzu destekleyen yeni bir açılım oldu”. Bununla birlikte, SE (Avrupalı Anomin Şirket) yapısının farklı hukuki sistemlerden doğan bariyerleri engelleyen, güçlü bir yapı olduğunu vurgulayan Hermes; “Bu durum, bize de çoğunlukla Avrupalı olan tedarikçi şirketlerimizle, iş ortaklarımızla ilişkilerimizi güçlendirme olanağı yaratıyor. Böylelikle, müşterilerimize sunduğumuz ürün ve hizmetlerde de orta ve uzun vadede avantaj yaratmış olacağız. Yeni durumumuz, sektördeki öncülüklerimizden biri oldu” dedi. 


Bu sistemi benimsemiş diğer uluslararası gruplar arasında, Allianz, BASF, Fresenius, Porsche ve Strabag gibi güçlü gruplar bulunuyor. 


Etiketler