Wavin, İklim Değişikliği Sürdürülebilirlik ve Geleceğe Uyumlu Çözümler Semineri Düzenledi
Wavin, 22 Kasım 2022 Salı günü “İklim Değişikliği Sürdürülebilirlik ve Geleceğe Uyumlu Çözümler” başlıklı bir web seminer düzenledi. Wavin Proje Satış Yöneticisi Aykut Gündoğdu tarafından verilen seminer, Wavin ve bağlı olduğu şirketler topluluğu Orbia hakkında yapılan genel tanıtımla başladı. 40’tan fazla ülkede 12.000 çalışanı ile faaliyet gösteren Wavin’in dünyanın en büyük plastik boru ve bağlantı elemanları kuruluşu olduğunu belirten Gündoğdu, “sağlıklı, sürdürülebilir ortamlar inşa etmek” olan misyonlarının, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden dördü (6, 9, 11 ve 13) ile tamamen örtüştüğünün altını çizdi.
Wavin ile Geleceğe Uyumlu Çözümler başlığı altında özetle şu bilgiler verildi: “Wavin Sentio otomasyon sistemi, yerden ısıtma sistemleri, ısı pompaları başta olmak üzere uzaktan kontol konusunda geniş olanaklar sağlıyor. Termostatın kablosuz oluşu, kablolama maliyeti ve işçiliğinden tasarruf sağlıyor. Yüksek enerji verimliliği özelliği ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan hibe alan Urfa Natural Park Projesi, Wavin Sentio’nun başarılı bir uygulama örneğidir.
Wavin Apollo O-PVC çok ince et kalınlığı ile benzer dış çapa sahip borulara göre daha fazla akışkan geçişine olanak tanıdığı gibi özel üretim teknolojisiyle noktasal darbelere karşı yüksek dayanıma sahip. Bu yönüyle, özellikle su kayıp ve kaçakların %40-50’lere varabilen ülkemizde, altyapı sistemleri için büyük cazibe sunuyor. Apollo O-PVC, giderek daha fazla belediye tarafından talep görmeye başladı.
Tigris K5/M5, akustik kaçak alarmlı ilk ve tek armatür olarak öne çıkıyor. Su kullanmadan hava ile yapılan testlerde olası bir kaçak ıslığa benzer bir ses ile uyarı veriyor. Armatür, kaynaksız monte edildiği için ustalar, kaynak esnasındaki zararlı gazlara maruz kalmıyor.
U-PVC, O-PVC Apollo, SiTech B1 sessiz borular, PVC atık su borular dahil olmak üzere Wavin’in tüm ürün gruplarında kurşun kullanılmıyor. Kurşunsuz üretimi ile Wavin sürdürülebilirlik hedeflerinde önemli bir kilometre taşını geride bırakıyor.
Dünyanın en sürdürülebilir ve çevreci yapısı ile plastik yollar, Wavin’in önemli bir projesi. Geri dönüştürülmüş plastikten oluşan bu yollar, plastik atıkların geri dönüştürülmesi ve ekonomiye kazandırılmasını sağlarken asfalt yollara göre %72’ye kadar CO2 salımını azaltabiliyor. Metrekarede 43 kilogramdan az malzeme kullanımı ile hafif oluşu, montaj kolaylığı sağlıyor. Diğer yol alternatiflerinden üç kat daha yüksek dayanıma sahip bu yolların alt yapısındaki yağmur suyu depolama sistemi, metrekare başına 300 litre kapasiteye sahip. %100 geri dönüşüme uygun PP malzemeden mamul yağmur suyu depoları, aynı zamanda ağaç köklerini de besliyor.
AquaCell yağmur suyu depoları, sifonik sistemler ve road gully gibi diğer gruplarımızla birlikte çok başarılı bir yağmur suyu yönetimi olanağı sunuyor.”
Web seminer, katılımcı sorularının yanıtlandığı bölümle son buldu.