Header Reklam
Header Reklam

Virüsleri Yok Eden Ödüllü Robot Artık Türkiye’de 

17 Temmuz 2020 Dergi: Temmuz-2020
Virüsleri Yok Eden Ödüllü Robot Artık Türkiye’de 

Dünyanın ilk Robot Girişim Fabrikası olarak nitelendirilen Danimarkalı Blue Ocean Robotics tarafından, hastane ve ameliyathane gibi kritik risk taşıyan alanların dezenfeksiyonu amacıyla üretilen UVD Robotları, Türkiye’nin virüslerle mücadelesine etkin çözüm sunacak.

Başta Çin, Danimarka ve İtalya olmak üzere dünyada 60’tan fazla ülkede Covid-19’a karşı kullanılan UVD Robot, virüslere karşı yüzde 99,99 etkili. Yoğun ultraviyole ışığı yayarak, ortamların dezenfeksiyonunu sağlayan ve kendi kendine çalışan otonom bir robot teknolojisi olan UVD Robot, insan hatasını yüzde 100 ortadan kaldırırken, Ultraviyole C ışığının eksik ya da yanlış kullanımına çözüm getiriyor.  Kimyasal ürünlerin gaz salınımı, zehirlenme gibi risklerini de ortadan kaldıran robot, 360 derece güvenli bir şekilde etkili dezenfeksiyon sağlıyor. Kullanımı son derece kolay olan robot kendi kendine sürekli yer değiştirerek tüm yüzeylerde etkin bir hijyen sağlıyor. UVD Robotun zararlı mikro organizmalara karşı etkinliği, Odense Üniversite Hastanesi ile işbirliği içerisinde geliştirilmiş ve bağımsız mikrobiyolojik laboratuvarlar tarafından kanıtlanmıştır. Ayrıca UVD Robot, virüs öldürme etkisi ile robot endüstrisinin Oscar’ı olarak bilinen 2019 IERA Ödülü, euRobotics’in 2020 Teknoloji Transer Ödülü ve büyüme danışmanlığı ve araştırma şirketi olan Frost & Sullivan tarafından 2020 yılının En İyi Uygulama Alanı Ödülü de dahil olmak üzere birçok prestijli ödüle layık görüldü. 

İtalya’da doktorların ve hastaların hayatını kurtardı
UVD Robot, bir dönem Covid-19’un merkezi haline gelen ve yoğun bir şekilde hasta ve doktor kayıplarının yaşandığı İtalya’da salgınla mücadelede etkin bir şekilde kullanıldı ve başarısı ile birçok doktor ve hastanın hayatının kurtarılmasına yardımcı oldu. UVD Robot 360 derece ultraviyole C ışığı yayarak bakterilerin yanı sıra virüslerin DNA’sını da etkili biçimde parçalayarak, virüslerin yüzde 99.99’unu öldürüyor. Ayrıca insan gücüne ihtiyaç duymadan oda boyunca bağımsız bir şekilde hareket ederek UVD Robot; hasta, doktor ve tüm hastane çalışanları için dezenfekte edilmiş güvenli alanlar yaratıyor. 

Patojenlerle mücadelede tüm dünyanın dikkatini çeken UVD Robot’un Türkiye distribütörü Inno-Robot’un Kurucusu ve Yönetici Ortağı Mehmet Bilginsoy, “UVD Robotla, zararlı mikro organizmalarla olan mücadelemize etkin katkı sağlamak istiyoruz. Ultraviyole C ışığı, uzun yıllar boyunca hava, su, zemin gibi alanların yanı sıra gıda gibi tüketim ürünlerinin dezenfeksiyonunda kullanılmaktadır. UVD Robot ise yıllardır kullanılan bu dezenfeksiyon yönteminin robot teknolojisi ile otonom hale getirilmiş şeklidir. Dünyanın birçok ülkesinde hastane, havalimanı, ofis, otel, okul, alışveriş merkezleri gibi toplu yaşam alanlarında kullanılan, ilk ve tek otonom robot olma unvanını taşıyan UVD Robot, bugün ülkemizde de virüs, bakteri ve zararlı mikro organizmalara karşı, hiçbir kimyasala gerek duymadan etkin bir dezenfeksiyon sağlayarak insanların hayatlarını kurtaracak” açıklamalarında bulundu. 

Bilginsoy, “Patojenlere karşı yüzde 99.99’a kadar etkili robot, tabletler sayesinde kolay kulanım imkanı sunuyor. Bir kişi aynı anda 10 robotu sorunsuz bir şekilde kullanabiliyor. Wi-Fi ağlarına bağlanarak alanların dezenfeksiyonunu otonom şekilde tek başına gerçekleştiren robot, alanların hijyeni için gereken iş yükünü de azaltıyor. Aynı anda kimyasal ve dezenfektan ürünlerinin maliyetini de sıfıra indiriyor” şeklinde konuştu. 

7 bin metrekarelik alanı bir saatte dezenfekte edebiliyor
Sabit olarak kullanılan UV ışınlarının sadece temas ettiği bölgedeki virüsleri yok ettiğini söyleyen Bilginsoy sözlerine şöyle devam etti; “UVD Robot ile dezenfeksiyon, zararlı mikroorganizmaların yok edilmesi için en etkili yöntemdir. Robot tarafından haritası çıkarılan alanda tüm noktaları zararlı mikroorganizmalardan temizleyip ardından da rapor üretiyor ve sürece entegre oluyor. Robot 25 metrekarelik bir alanı 10 dakika içinde dezenfekte ederken, bin metrekarelik bir alanı dört robotla ya da 7 bin metrekarelik bir alanı 10 robotla 1 saat içinde tek robot yönetir şekilde,  dezenfekte edebiliyor. Özellikle hastane, havalimanı ve diğer toplu yaşam alanları gibi riskli noktalarda virüse karşı etkin bir mücadele sağlayacağız. Salgınlara karşı önlemimizi teknolojiyle alacağız.”