Header Reklam
Header Reklam

Vaillant Yenilenebilir Enerjili Sistemlere Dikkat Çekti

05 Mart 2010 Dergi: Mart-2010

Güneş enerjisi de dahil olmak üzere yenilenebilir enerjilerin kullanımına dikkat çekmek ve atılması gereken adımları ortaya koymak amacıyla 11-12 Şubat tarihlerinde WOW Convention Center, Yeşilköy'de bir konferans düzenlendi.

Konferans'ta Vaillant Teknik ve Eğitim Müdürü Sencer Erten dünyada solar termal enerji kullanımının yaygın olduğu ülkelerdeki gelişmelere ilişkin bir sunum yaptı. Dünya'da solar termal enerjiyi en yaygın kullanan ülke olan Çin'deki teknolojiler ve pazar gelişimlerini paylaşan Sencer Erten, daha sonra Almanya ve Avusturya'nın öncülüğünü yaptığı AB ülkelerinde yaygın kullanılan modern teknolojili ısıtmaya destek veren solar termal enerjili hibrit sistemler ve bunlarla ilgili yasalar ve teşvik sistemleri hakkında bilgiler verdi.

Fotovoltaikler, güneş enerjisi ile ısıtma ve soğutma, güneş destekli ısı pompası, güneş enerjisiyle çalışan güç santralleri, yenilenebilir enerji açılımları ve örnekler, stratejik enerji yönetimi, karbon emisyonu ticareti gibi konuların görüşüldüğü konferans dünyanın dört bir yanından akademisyen, özel sektör temsilcileri ve bürokratları buluşturdu.

Etiketler