Header Reklam
Header Reklam

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Wilo Grup ile Görüş Alışverişinde Bulundu

29 Temmuz 2021 Dergi: Ağustos-2021
Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Wilo Grup ile Görüş Alışverişinde Bulundu

Son yıllarda atık su uygulamalarında özel olarak geliştirdiği teknolojilerle yaşanan su sıkıntısı sorunlarına da çözüm geliştiren Wilo’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Oliver Hermes ile Gelişen Piyasalar Bölgesi Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jens Dallendörfer Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile 14 Temmuz 2021’de, görüş alışverişi yapmak üzere bir araya geldi. 

Uzman kimliğiyle dünyada 149, Türkiye’de ise 30 yıldır faaliyet gösteren pompa sistemleri sektörünün öncü markalarından Wilo, teknolojisi ile dünya kaynaklarını korumaya katkıda bulunmak için çalışmalarına son hızla devam ediyor.

Yakın ve Orta Doğwilo-tc-buyukelciliku Birliği’nin (NUMOV) de Başkan Vekili olan Oliver Hermes, Almanya’nın seçkin şirket temsilcilerinin bir araya geldiği Berlin’deki Türkiye Büyükelçiliğinde gerçekleşen görüşmede Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a Wilo Grubunun temel uzmanlık alanlarından bahsetti. Oliver Hermes “Pompalar ve pompa sistemleri, iklimin korunmasının yanı sıra sürdürülebilir ve enerji açısından verimli bir su altyapısının geliştirilmesi için kilit bir rol oynamaktadır. Pek çok insan pompaların dünya çapında tüketilen elektrik enerjisinin yaklaşık %10’unu kullandığını bilmiyor” dedi.

Türkiye’nin bu öwilo-tc-bakan-1nemi şimdiden fark etmesini son derece sevindirici bulan Mehmet Muş pompalar ve pompa sistemleri, iklim değişikliği ve su kıtlığı gibi mega trendler bağlamında da yapılacak enerji tasarrufusunu son derece önemli bulduğunu belirtti.

Gelişen Piyasalar Bölgesi Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jens Dallendörfer, görüşmede şu noktaların altını çizdi: “Temel uzmanlık alanları arasında yeşil teknolojilerle su yönetimi bulunan Wilo, altyapı projeleri için de güvenilir bir iş ortağıdır. Bu temelde, Türkiye’deki yeni projeler gelecekte daha fazla odak noktası haline gelecektir.”

Türkiye 1992’den bu yana stratejik açıdan önemli bir pazar

Wilo Grubu, 30 yılı aşkın süredir Türkiye’de faaliyet gösteriyor. “İlk zamanlarda, High-Tech şirketler grubu, Türkiye pazarının üçüncü ülkelere ihracat için de potansiyelini ve stratejik olarak önemli konumunu fark etti” diye açıklıyor Oliver Hermes. Wilo, son yıllarda sadece ofis alanı ve eğitim merkezine yatırım yapmakla kalmadı, aynı zamanda bir üretim tesisi de kurdu. Wilo Türkiye’de şu anda yaklaşık 100 kişi çalışıyor.