Header Reklam
Header Reklam

Türk İklimlendirme Sektörünün Azerbaycan’da Etkinliği Artıyor

29 Ekim 2022
Türk İklimlendirme Sektörünün Azerbaycan’da Etkinliği Artıyor

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), 19-21 Ekim tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü şehrinde gerçekleştirilen Aquatherm Bakü Fuarı’na Milli Katılım Organizasyonu gerçekleştirdi. 
Azerbaycan ve Kafkasya coğrafyasında yapılan en büyük iklimlendirme fuarı olan Aquatherm Bakü’ye milli katılım organizasyonu kapsamında İSİB üyesi 12 firma katıldı. 17 ülkeden 279 firmanın katıldığı fuarda ağırlıklı olarak ısıtma, havalandırma ve tesisat sistemlerine yönelik ürünler sergilendi.
İSİB’i temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Levent Aydın’ın katıldığı fuara Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı gelerek İSİB yetkilileri ve firma temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Fuarı ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Bakü Ticaret Müşavirleri Yakup Sefer, Murat Yaman ve Ahmet Erdal ziyaret ederek katılımcı firmalar ve İSİB yetkililerinden bilgi aldı. 
İSİB yetkilileri Azerbaycan’daki KOBİ’lerin gelişimi ve finansmanı konusunda çalışan KOBIYA adlı kurumunun Başkan Yardımcısı Hikmet Mammadov ile bir toplantı yaptı. 
Kardeş ülke Azerbaycan’ın hem tarihsel hem de coğrafi olarak Türkiye’nin en önemli partneri olduğunu söyleyen İSİB Yönetim Kurulu Üyesi Levent Aydın “Azerbaycan yaklaşık 800 milyon doları aşkın sektör ithalatı yapıyor. Türkiye olarak bu ithalatın yüzde 13’ünü biz sağlıyoruz. Tarihsel mirasımız ve Türkiye’ye pozitif bakış açısı ticaretin büyümesi yönünde en önemli avantajımız. İSİB’in milli katılım organizasyonu kapsamında 12 firma fuara katılarak 250’nin üzerinde iş görüşmesi yaptı. Fuar kapsamında firmalarımızın yaptığı görüşmeler ve başlatılan iş birlikleri ile var olan ihracatımızın artacağına eminiz. İSİB olarak pazarlamadan iletişime kadar her alanda ihracatçılarımıza destek olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.