Clicky

Header Reklam
Header Reklam

TTMD 12. Dönem Faaliyetleri

18 Ocak 2017 Dergi: Ocak-2017
TTMD 12. Dönem Faaliyetleri

TTMD Yönetim Kurulu Başkanı Sarven Çilingiroğlu

TTMD Yönetim Kurulu Başkanı Sarven Çilingiroğlu, 2015 yılı Mart ayından bu yana, TTMD’nin 12.Dönem faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Çilingiroğlu, dönem olarak yönetime geldiklerinde, belirledikleri hedef programları olduğunu ve bu programı 10 konu başlığı altında topladıklarını belirterek konu başlıklarında gelinen noktaları şu şekilde özetledi:

“1- TTMD Bilgi Bankası’nın oluşması konusunda envanterlerimizi gözden geçirerek tespitlerimizi yaptık, dosyalama konusunda bir yazılım firması ile anlaşmak üzereyiz. Bundan sonra yazışmalarımız, evraklarımız, geçmişe ve geleceğe yönelik tüm dosyalama işlemleri ve kütüphanelerimiz soft ortamda yer alacaktır.

2- Üyelerimize ulaşmakta çektiğimiz sıkıntılar yavaş yavaş ortadan kalkmakta, ilk etapta sosyal medya üzerinden, Facebook, Twitter, Linkedin ve Youtube hesaplarımızla üyelerimize ulaşmaktayız. Duyurularımız, eş zamanlı web sitemizden ve sosyal medyadan aktarılmakta. Mail yoluyla yapılan duyurularda aksaklıklarımız maalesef hala devam etmekte, üye bilgi güncelleme ve takip programları ile mail programlarımızı yeni bir altyapıyla oluşturacağız. Bu düzenleme yeni dönemde ele alınacaktır.

3- Eğitim seminerleri konusunda ortak bir havuz oluşturduk. Bundan sonra temsilcilikler, üyelerinin ihtiyaçlarına göre konuları belirleyecek ve bizler yönetim kurulu olarak eğitim çalışmalarının gerçekleşmesi için destek vereceğiz.

4- Temel eğitim sertifikalı kurslar için profesyonel kadrolara ihtiyacımız olacak, konu ile ilgili altyapı çalışmaları devam etmekte, yeni dönemde hedef programa alınacaktır.

5- ‘12. Uluslararası Yapıda Tesisat Teknolojisi Sempozyumu’ 31 Mart-2 Nisan 2016 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Sempozyumun bu dönemki organizasyon tarihi tamamen fuardan koparılarak yapıldı. Bu dönem sempozyum anlayışını da değiştirerek, sempozyumumuzu uluslararası yapma çabasına girdik. Sempozyum lisanı İngilizce oldu. Bilim kurulunda da yabancı bilim adamlarına yer verdik, bu sayede akademisyen arkadaşlarımız verdikleri makalelerle akademik puan kazanma şansına sahip oldular. Derneğimiz de Ekonomi Bakanlığı’ndan destek aldı. Derneğimizin vizyonunu ortaya koyan tanıtım filmini de sempozyum açılışına yetiştirerek yabancılara derneğimizi tanıttık.

6- Genel Kurul teşekkür konuşmamda da belirttiğim gibi sivil toplum örgütlerinin başarısı, yönetim ile tabanın birlikte hareket etmelerinde saklıdır. Yönetim olarak il temsilciliklerimizin daha etkin çalışmalarını sağlamak amacıyla bölge temsilcilik iç tüzüğü hazırlandı. Bu tüzüğe göre il temsilcilikleri daha iyi bir örgütlenme içine girecekler ve TTMD yapısı güçlenecektir. Bölgelerde daha aktif olacağız. 2016 yılının önemli faaliyetlerinden biri de İzmir’de Tepekule binasında kendi temsilcilik ofisimizi satın almamız oldu.

7- Kurumsallaşmanın önemli bir adımı olan yönergelerimizin, Sn. Abdurrahman Kılıç hocamızın hazırlamış olduğu altlıklarda, değerli yönetim kurulu üyemiz Kani Korkmaz tarafından son şeklini aldığını bildirmek isterim. Her iki değerli üyemize de teşekkür ederiz. Hazırlanan yönergeler;

a) TTMD Bölge Temsilcilik İç Tüzüğü

b) TTMD Kitap Basımı İç Tüzüğü

c) TTMD Personel İç Tüzüğü

d) TTMD Sempozyum İç Tüzüğü

e) TTMD Yayın Kurulu İç Tüzüğü

f) Ödül İç Tüzüğü

8- Bildiğiniz gibi derneğimizin önemli etkinliklerinden biri olan geleneksel TTMD Çalıştayı’nın ilkini Kapadokyada, ikincisini ise ekim ayında Antalya’da farklı bir konsept ile düzenledik. Antalya’daki çalıştayımız büyük ilgi gördü. Bugüne kadar yapılan en kalabalık katılımlı çalıştayımızı gerçekleştirdik. Sevindirici olan husus, katılımcıların çoğunun genç arkadaşlarımızdan oluşmasıydı. Çalıştayımız sektörümüzdeki tasarımcıların, uygulamacıların ve satış yapan arkadaşlarımızın ihtiyaç duyduğu ‘HVAC Sistem Seçimi’ konusunda uzman arkadaşlarımızın sunumları ile açıldı, konular ile ilgili tartışmalar ve deneyimler bu platformda paylaşıldı. Çalıştayımızı sonlandırdıktan sonra sektörümüzün konuyla ilgili bilgilenmesini sağlamak amacıyla sunumlar, tartışmalar ve paylaşımlar deşifre edilerek kitap haline getirilecektir. Bu kitabın basımı için reklam alımları başladı. Her zaman olduğu gibi bu konuda da desteklerinizi beklemekteyiz. Bu çalıştayın düzenlenmesinde bizden yardımlarını esirgemeyen, sunumlarla destekleyen genç arkadaşlarıma ve çalıştay kitabının hazırlanmasını üstlenen Dr. Murat Çakan Hocam’a da teşekkürlerimi sunarım.

9- Yönetime geldiğimizde, dergi bir sene geriden takip ediyordu. Ocak 2016’da güncel sayımızı yakaladık. ASHRAE JOURNAL’dan tercümelere başladık. Güncel sayıdan sonra makale sayısını da artırmaya başladık. Google Scholar’a kaydımızı yaptık, bugüne kadar çıkan makaleleri derleyerek her birini ayrı ayrı kaydetmeye başladık. Dergi konusunda reklam sıkıntımız vardı. Firmalar derginin geride kalmış olduğunu öne sürerek ayrılmaya başlamışlardı. Güncel sayıyı yakaladıktan sonra reklam adedimiz de artmaya başladı. Dergimiz kâr eder hale geldi. Dergimizi güncel ve daha nitelikli hale getirmek için gösterdikleri olağanüstü çabalarından dolayı Yayın Yönetmenimiz Dr. Murat Çakan’a ve Yayın Yönetmen Yardımcısı Dr. Zeki Yılmazoğlu’na teşekkürü borç bilirim. Kitap yayınlarımıza gelince; bugüne kadar 4 önemli kitabımız yayımlandı. 1 kitabımız yayına hazır hale geldi, 2 kitabımız da yayına hazırlanıyor.

Yayınlanan 4 kitabımız şöyle;

- Yenilenebilir Enerji Kaynakları ile Birleşik Isı ve Güç Üretimi – Prof. Dr. Birol Kılkış

- TTMD 2015 Çalıştayı “Duman Kontrol Sistemleri” – Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç

- Bölgesel Isıtma

- Bölgesel Soğutma

Kitapları, ASHRAE ‘den dilimize, değerli hocamız Dr. Zeki Yılmazoğlu tarafından çevrilmiştir.

Yayına hazır kitabımız;

- Jet Fanlı Otopark Havalandırma Sistemi - CFD Analizi Kılavuzu – Utku Başyazıcı

Yayına hazırlanan kitaplar;

- TTMD 2016 Antalya Çalıştayı “HVAC Sistem Seçimi” – Dr. Murat Çakan

- Jet Fanlı Otopark Havalandırması – Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç

Bunların dışında, 2 adet standart kitabımız ASHRAE 62.1 ve 62.2 yaz aylarına girmeden basıma hazır hale gelecek. ASHRAE’nin 90.1 standardının tercümesine, yeni yıl ile birlikte başlamayı planlıyoruz. Kitaplarımızın basımında da desteklerinizi bekliyoruz.

10- Yabancı derneklerle olan ilişkilerimize süreklilik kazandırmak amacıyla dış ilişkiler komisyonunu kurduk. Bu komisyon tüm yurtdışı derneklerle olan ilişkilerimizi düzenleyecektir. Yurtdışındaki derneklerde daha aktif bir katılım sağlayarak ilişkilerde süreklilik hedeflenmektedir. Bunun ilk meyvelerini REHVA’nın Danimarka’daki Clima 2016 kongresinde elde etmeye başladık. Burada dış ilişkiler komisyonumuzda bulunan değerli arkadaşlarımız çeşitli komisyonlara girerek REHVA içinde aktif görev almaya başladılar. Prof. Dr. Ahmet Arısoy Core Member; Technical and Research Committee; Editorial Board of Rehva Journal, Dr. Murat Çakan Student competition jury member; Corresponding member of education and Trainning Committee komisyonuna ve Tuba Bingöl Altıok Corresponding member of External relations committee komisyonlarında yer aldılar.ASHRAE önümüzdeki günlerde AASA üyeleriyle birlikte yeni bir yapılanmaya gidecektir: ‘The Global Alliance for HVAC &R’. Bu yapılanma bir şekilde ‘Tesisatın Birleşmiş Milletleri’ gibi olacaktır. Bu yapılanma için 11 kişiden oluşan geçici bir komite kurulmuştur: ‘Adhoc’. Bu komiteye değerli hocamız Prof. Dr. Ahmet Arısoy davet edilmiştir. Dolayısıyla ASHRAE’nin yeni yapılanmasında aktif bir rol oynayacağız. Bu dönem ASHRAE ile ilgili çalışmalar Prof. Dr. Birol Kılkış ve Tuba Bingöl Altıok tarafından yürütülecektir. 9 Eylül 2016 tarihinde CLIMAMED 2017’nin Yönetim Kurulu, İtalya’nın Matera Şehrinde toplandı. TTMD adına Başkan olarak katıldım. CLIMAMED 2017’nin başarılı geçmesi için çalışmalarımızı tamamladık. Bu dönemde olduğu gibi önümüzdeki dönemde de akademisyen ve öğrenci arkadaşlarımızı destekleyerek katılımlarını sağlamak istiyoruz.Son olarak Avrupa Birliği projelerini takip etmek ve yeni projeler üretmek üzere Genel Sekreterimiz Kemal Gani Bayraktar Brüksel’e gitmiş ve konuyla ilgili önemli kurumlarla temasa geçmiştir. Bu bize ileride Avrupa Birliği içinde etkinliğimizi ve güvenilirliğimizi artırarak yeni hedefler ve projeler üretme imkânları verecektir.”