Header Reklam
Header Reklam

Trane Jupiter, Yüksek Teknoloji Ortamları İçin Duyarlı Klima Kontrolü Sağlıyor

05 Mayıs 2011 Dergi: Mayıs-2011

Veri merkezleri, sunucu odaları ve diğer yüksek teknoloji ortamlarının ısıtma, havalandırma ve klima (HVAC) sistemleri konusunda üstün güvenilirlik ve klima kontrolünde ihtiyacı olan hassasiyeti Trane, Jupiter ve Mercury kapalı kontrol üniteleriyle (CCU'lar) karşılıyor.

 

Şu an piyasada bulunan yeni Jupiter, yükseltilmiş verimlilik, esneklik ve duyarlı performans sunuyor. Yeni 5 - 21 kW arası Jupiter, % 100'e yakın hassas ısı oranına sahip enerji verimliliği sağlıyor. Aynı zamanda elektronik genleşme valfleri, enerji tasarrufu ve mutlak işlem stabilitesi sağlayarak soğutucu akışkan akışının hassas kontrolüne imkan tanıyor.

 

Jupiter, electronically commutated motorlar (EC) ile opsiyonel doğrudan tahrik fişli fanları içeriyor. EC motorlar standart alternatif akımlı (AC) fan motorlarından daha az enerji gereksinimi duyuyor çünkü ısıtma ve soğutma çeşitliliğini karşılamak için sürekli olarak fan hızını ayarlıyor. EC motorlar ayrıca sistem ömrünü geliştiriyor ve bakım masraflarını azaltıyor.

 

Kullanıcıya maksimum esneklik sağlamak için Jupiter üç farklı versiyonla piyasaya sunulmuştur: Soğutulmuş su ve hava ya da su soğutmalı doğrudan genleşmeli. Doğrudan genleşme ünitelerinin tümü çevreye olumsuz etkisinin azaltılması için R-410A soğutucu akışkan içerir.

 

Geliştirilmiş ek opsiyonel özellikler arasında değiştirilebilir elektrikli ısıtma, yoğuşma drenaj pompası, güç fazı düzeltme kapasitörleri ve doğrudan genleşme üniteleri üzerinde bulunan bir krank karteri ısıtıcısı vardır. Elektrotlu bir kazan nemlendiricisi ve sıcak su ile sıcak gaz yeniden ısıtma özelliği, hassas nem ve sıcaklık kontrolü sağlar.

 

Trane CCU ürün müdürü Renaud Frazer, ?Yüksek teknoloji ortamlarında sıcaklıkta veya nemlilikte gerçekleşen hafif sapmalar bile sistem arızalarına neden olabilir. Aynı zamanda işletme giderleri konusunda da dikkatli olunmalıdır. Jupiter, müşterilerine enerji kullanımı ve maliyetlerinde önemli derecede azalmalar sağlarken diğer yandan da işlevi açısından kritik olan güvenilirlik, komple esneklik ve en iyi performansı sunar? diyor.

 

Trane Jupiter (5 - 21 kW arası) ve Mercury (130 kW'a kadar) CCU'larışterilerine soğutma kapasitelerinde en geniş seçenekleri veriyor. Soğutma teknolojileri, fan çeşitleri ve enerji tasarrufu opsiyonları arasından müşteriler kendi ihtiyaçları doğrultusunda seçim yapabiliyor.

 

Kullanıcı dostu bir grafik arabirim ile ileri düzeyde kontrol sunan Trane CCU'ları kolay kurulum ve kullanım için tasarlanmıştır. Tüm ana bileşenlere ünitenin ön panelinden ulaşılabilir, bu da hızlı ve güvenli bakım işlemlerine olanak tanır. Uzaktan izleme ve kontrol sayesinde, bakım müdahaleleri daha iyi idare edilebilir ve masraflı arızaların oluşma riski azaltılır. Jupiter ve Mercury ünite kontrolleri yüksek performanslı bir sistem çözümünün bir parçası olarak bina yönetim sistemlerine kolaylıkla entegre edilebilir.


Etiketler