Header Reklam
Header Reklam

The Big 5 Show - Dubai Fuarına 165 Türk Firması Çıkartma Yaptı

23 Eylül 2021 Dergi: Ekim-2021
The Big 5 Show - Dubai Fuarına 165 Türk Firması Çıkartma Yaptı

Ortadoğu yapı sektörünü tek bir çatı altında toplayan ve bulunduğu bölgenin en büyük fuarı olan The Big 5 Show Dubai, 12-15 Eylül 2021’de dünyanın dört bir yanından gelen sektör profesyonellerini, uzmanları ve uluslararası firma yetkililerini 41. kez bir araya getirdi. 

50 farklı ülke ve 20 farklı milli katılımın gerçekleştiği fuara 1.200’den fazla firma katılım sağladı. Türkiye bu yıl 165 firma ile en yüksek sayıda katılım yapan 2. ülke olarak fuarda çok güçlü bir katılım sergiledi. Katılımcılar ve ziyaretçiler, inşaat sektöründeki en son yenilikleri ve pazarın büyümesini hızlandıracak küresel trendleri keşfetme fırsatını yakaladılar.

Şeyh Mansoor Türk firmalarını ziyaret etti

seyh-mansoor-big5-dubai12 Eylül’de fuarın açılışını gerçekleştiren Şeyh Mansoor bin Mohammed bin Rashid Al Maktou, 2021’de küresel inşaat endüstrisini birbirine bağlayan tek canlı yüz yüze etkinliği olan The Big5 Show fuarının temel özellikleri hakkında bilgi aldı. Şeyh Mansoor ve Dubai Turizm ve Ticaret Pazarlama Departmanı Genel Müdürü Helal Saeed Al Marri ile beraber fuar turu sırasında Türk firmalarının stantlarını da ziyaret ederek yetkililerle görüşmesi ve ürünler hakkında detaylı bilgi alması son dönemde gerçekleşen ikili görüşmelerin ve siyasi ilişkilerin ciddi bir ilerleme kat ettiğini de net bir şekilde gösterdi.

Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer, Ticaret Ataşeleri ve Dubai Başkonsolosu Mustafa İlker Kılıç da fuarı ziyaret ederek, katılımcı Türk firmalarıyla bir araya geldiler. Türkiye yapı sektörü ve Birleşik Arap Emirlikleri ile olan ikili ticari ve siyasi ilişkiler konuşuldu. Ayrıca Dubai Veliaht Prensi ve İcra Konseyi Başkanı Şeyh Hamdan bin Muhammed bin Raşid Al Maktoum da The Big 5 Show Dubai fuarını ziyaret ederek sergilenen en son inşaat ürünleri ve yenilikler hakkında bilgi aldı. 

Expotim Uluslararası Fuar Organizasyonları A.Ş. Genel Müdürü Çağatay Erşahin fuar ile ilgili; “165 firma ile katılım sağladığımız The Big 5 Show Dubai fuarı çok verimli geçmiş olup şimdiden katılımcılarımızın çoğu önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan fuar için yerlerini ayırtmaya başladı. Bu yıl gerçekleşmiş olan ilk yüz yüze etkinlik olması nedeniyle, pazarda yeni ağlar kurmak isteyen veya mevcut ağlarını güçlendirmek isteyen sektör profesyonelleri için kilit bir etkinlik oldu. Uzun süre sonra gerçekleşen fuar önümüzdeki seneler için katılımcı ve ziyaretçilerine büyük umut verdi” dedi.

Etkinlik ayrıca 150 küresel konuşmacı tarafından sektörel kritik konuları kapsayan ve ziyaretçilere dünyadaki trendlerden haberdar olmaları için eşsiz bir fırsat sunan 70’in üzerinde CPD sertifikalı konuşma sundu.