Header Reklam
Header Reklam

TEBA-RHOSS İşbirliği

05 Kasım 1992 Dergi: Kasım-1992

Teba Şirketler Grubu, klima sistemleri konusunda Avrupa'nın tanınmış firmalarından biri olan İtalyan Rhoss ile gerçekleştirdiği işbirliği sonucu mevcut kat kliması sistemlerine yepyeni, çağdaş bir alternatif getirdi : TEBA/RHOSS Kat Kliması.
Çalışma prensibi olarak küçük bir merkezi sistemi andıran Teba/Rhoss kat kliması, bir Rhoss heat pump su soğutucu ve Teba fan coillerinden oluşuyor.
Teba ve Rhoss uzmanlığının bileşimi olan bu sistem projelendirmeden kullanım aşamasına kadar bir çok avantajı beraberinde getiriyor.
Diğer kat klimalarında iç ve dış üniteler arası borulama mesafelerinin sınırlı olması projelendirme ve montajda imkanları kısıtlamakta iken, Teba/Rhoss kat klimasının uygun borulama mesafelerini kabul eden yapısı gerek projelendirme gerekse montajda esnek çalışma imkanı vermektedir.
Sistemin derli toplu, kompakt yapısı sayesinde cihaz bağlantılarının yapılıp sistemin devreye alınması en basite indirgenmiştir. Teba/Rhoss kat kliması bir dış üniteye çok daha fazla sayıda iç ünite bağlanabilmesine ve iç ünitelerin hepsinin, aynı anda ve tam kapasitede çalıştırıldığı durumlarda bile komple ısıtmasoğutma işlevinin yerine getirilmesine olanak sağlamaktadır.
Teba Rhoss kat kliması değişik kapasitede iç ve dış ünitelerin kombinesi ile geniş bir kapasite aralığında ısıtmasoğutma yapabilir. Dış ünitedeki scroll rotary ve hermetik tip kompresörler, titreşimin en az indirgenmesi sonucu, son derece sessiz çalışır.
Teba/Rhoss kat kliması elektronik kontrollüdür, ortamın iklim koşullarını sabit tutar.
Sistem yaz/kış programlarına ve anti freeze termostatına sahiptir. Ev, villa, işyeri, hastane, otel ve her türlü mekanda kolaylık uygulanabilen Teba/Rhoss kat kliması klimatizasyonda sorunsuz ve pratik bir çözümdür.