Header Reklam
Header Reklam

Siemens, Almanya'da 500 Milyon Euro'luk Endüstriyel Metaverse Tabanlı Merkez Planlıyor

24 Temmuz 2023 Dergi: Ağustos-2023
Siemens, Almanya'da 500 Milyon Euro'luk Endüstriyel Metaverse Tabanlı Merkez Planlıyor

Siemens, endüstriyel metaverse için küresel teknoloji faaliyetlerini Erlangen tesisindeki yeni bir kampüste toplamayı planlıyor.

Almanya'da planlanan 1 milyar Euro'luk ve 2023'te küresel olarak 2 milyar Euro'luk bir yatırımın parçası olan yeni kampüs, endüstriyel metaevrenden giderek daha fazla yararlanan küresel araştırma, geliştirme ve üretim için bir merkez haline gelmeye hazırlanıyor.

Yaklaşık 3.500 çalışanı bulunan mevcut lokasyon, halihazırda endüstriyel otomasyon ve dijitalleşme alanındaki temel ürünler için birinci sınıf bir fabrikaya ev sahipliği yapıyor. Bugün, Erlangen'deki üretim, insanlar ve robotların yan yana çalışmasıyla zaten yüksek düzeyde otomatikleştirilmiştir. Bu yatırım sayesinde, Siemens şimdi gerçek dünyanın sanal bir temsili olan endüstriyel metaverse için fotogerçekçi, fizik tabanlı ve gerçek zamanlı bir plan yaratıyor. İlgili fiziksel verilerin hedeflenen kullanımı ve yapay zekanın uygulanması, daha fazla sürdürülebilirlik sağlayan ve pazar değişikliklerine esnek bir şekilde yanıt verebilen en son nesil yüksek teknolojili üretimi yaratıyor.

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, "Bu yatırım, inovasyon ve üretim için bir yer olarak Almanya için güçlü bir işarettir. Erlangen'de inşa edilen öncü üretim tesisi, iyi sürdürülebilir işlere sahip güçlü bir sanayi ülkesi olarak, ekonomimizin iklim açısından nötr bir geleceğe doğru nasıl ilerlediğinin iyi bir örneğidir" dedi.

Siemens AG Başkanı ve CEO'su Roland Busch, "Siemens, Almanya'da inovasyona güveniyor ve dijitalleşmenin bir sonraki aşamasını başlatıyor: Nürnberg metropol bölgesinde endüstriyel meta evreninin temelini atıyoruz. Burada, yeni kampüste gerçek ve dijital dünyaları birleştiriyoruz. Paydaşlarla birlikte, metaverse'de yeni dijital teknolojiler geliştiriyoruz ve gelecekte üretimimizi çok daha verimli, esnek ve sürdürülebilir bir şekilde nasıl yürüteceğimiz konusunda devrim yaratıyoruz" dedi.

Yeni kampüs, geliştirme ve yüksek teknolojili üretimi birleştiriyor

Erlangen'in batısında inşa edilecek olan kampüs, sürdürülebilir ve geleceğe yönelik yüksek teknoloji üretimine, ilgili araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ve konumun iş ve bilim çevrelerinden paydaşlardan oluşan bir ekosistem için açılmasına odaklanacak. Konum planı ayrıca mevcut tesislerin dönüştürülmesini ve sitenin genişletilmesini de gerektiriyor.

İnşaat çalışmaları başlamadan önce, araştırma ve geliştirme, üretim ve lojistik için yeni binalar planlanacak ve dijital dünyada simüle edilecek, daha sonra gerçek dünyada uygulanacak. Bu süreçte, tüm mevcut fabrika düzeninin optimize edildiği ve daha sonra endüstriyel meta veri deposu kullanılarak gerçek dünyada yeniden ayarlanacağı dijital dünyada tam bir kopyası oluşturulur. Erlangen fabrikası, Almanya ekonomisinin ve endüstrisinin temel unsurları olan makine yapımı endüstrisi için güç elektroniği bileşenleri ve takım tezgahı kontrolleri üretmektedir.

Yatırım, Siemens'in gerçek dünya ile dijital dünyayı birleştirme stratejisinin bir diğer önemli unsurudur. Şirket, endüstriyel metaverse kullanımı ve endüstriyel 3D baskı ve yenilikçi güç elektroniği gibi modern teknolojiler, dijital üretim konseptleri için bir merkez olarak Erlangen lokasyonunu güçlendiriyor. Ayrıca çalışanlar, kendilerini çalışma dünyasının dijital dönüşümüne hazırlamak ve onu aktif olarak şekillendirmek için ileriye dönük çalışma ve eğitim konseptleri (NextWork) aracılığıyla becerilerini geliştiriyor.

Çevresel olarak sürdürülebilir konum: Net Sıfır

Tesisin genişletilmesi, kapsamlı ve ileriye dönük bir sürdürülebilirlik ve enerji konseptine dayanmaktadır. Yaklaşık 200.000 metrekarelik alanı, en yüksek sürdürülebilirlik kriterlerini karşılayan net sıfır bir konumda olacak şekilde titizlikle tasarlanıyor. Planlar, yenilikçi bir enerji altyapısı, Erlangen şehri ile ortaklaşa yeşil enerji tedariki ve enerji depolama ve Siemens'in sürdürülebilir dijital bina teknolojisi çözümlerinin kapsamlı kullanımını içeriyor. Erlangen'deki yeni kampüs, şirketin emlak kolu olan Siemens Real Estate tarafından hayata geçirilecek.

Yeni tesis Almanya'yı endüstriyel bir konum olarak güçlendirecek

Almanya, Siemens AG'nin ana pazarı ve üretim, araştırma, geliştirme ve istihdam için dünyanın en önemli yerlerinden biridir. Teknoloji şirketi, metropol bölgesinde yaklaşık 38.500 kişi olmak üzere Almanya'da yaklaşık 86.000 kişiyi istihdam ediyor. Şirket, yatırımları sayesinde yine Erlangen şehrinin ve Nürnberg metropol bölgesinin gelişimine katkıda bulunuyor.

Siemens, yaklaşık 2 milyar Euro'luk küresel yatırım stratejisinin bir parçası olarak ABD, Çin ve Güneydoğu Asya gibi bölgelerde de yatırımlarını duyurdu. Şirketin en son duyurduğu yatırım projesi ise İspanya'da 160 milyon Euro'luk yatırım hacmine sahip yeni genel merkezin inşaatı.