Clicky

Header Reklam
Header Reklam

Şebeke ile Etkileşimli Bina Sayısı 2031’de 203 Milyona Çıkacak

21 Ocak 2023 Dergi: Şubat-2023
Şebeke ile Etkileşimli Bina Sayısı 2031’de 203 Milyona Çıkacak

Guidehouse Insights, Şebeke Etkileşimli Binaların sayısının 2031'de %13 bileşik yıllık büyüme oranıyla 203 milyona çıkacağını tahmin ediyor.

Piyasayı yönlendiren faktörler arasında şebeke modernizasyonu ve dekarbonizasyon hedefleri, enerji üreten tüketicinin artışı, teknolojik ilerlemeler, destekleyici politikalar ve yasal düzenlemeler yer alıyor.

Guidehouse Insights'ın yeni bir raporu, üç ana teknolojiyle bağlantılı şebeke etkileşimli binaların büyümesini analiz ediyor: Talep yanıtı (DR), güneş enerjisi üretimi ve pil, enerji depolama.

Geçmişte, binalar sadece enerji tüketiyor ve şebeke operatörleri arzı, enerji talebini karşılayacak şekilde ayarlıyordu. Günümüzde, güneş enerjisi, pil-depolama ve şebekeye bağlı cihazlar (örn. termostatlar ve su ısıtıcıları) gibi dağıtılmış enerji kaynaklarının (DER) çoğalması, binaların şebeke ile iki yönlü etkileşime girmesine olanak tanıyor. Guidehouse Insights'ın yeni bir raporuna göre, enerji talebini karşılayan, güneş enerjisi üreten ve dünya genelinde pil-depolama ile donatılmış şebeke etkileşimli bina sayısının 2022'de 67,9 milyondan 2031'de 202,5 milyona çıkması bekleniyor. (yıllık büyüme oranı-CAGR %12,9).

Guidehouse Insights'ın kıdemli araştırma analisti Wendy Davis, "Dijitalleşme ve teknolojik gelişmeler, binaların elektrik şebekesiyle etkileşim biçimlerini değiştirdi. Bu teknolojilerle, bina sahipleri enerji üretimi ve tüketimi üzerinde daha fazla kontrole ve esnekliğe sahip oluyor ve tedarik kısıtlaması dönemlerinde üretilen enerji yükünü geri besleme gibi şebekeye fayda sağlamaya teşvik ediliyor" diyor.

Şebeke modernizasyonu ve dekarbonizasyon hedefleri, enerji üreten tüketicinin artışı, donanım ve yazılımı kullanılabilir hale getiren teknolojik gelişmeler, destekleyici politikalar ve yasal düzenlemeler dahil olmak üzere çeşitli piyasa koşulları binadan şebekeye (B2G) entegrasyonu artırıyor. Bununla birlikte, rapora göre bu pazar, eşit olmayan teknolojik gelişmişlik ve kabul, nispeten düşük tüketici farkındalığı, mevcut enerji iş modelleri ve politikaları, ekipmanların birlikte çalışabilirliği ve siber güvenlikle ilgili endişeler dahil olmak üzere çeşitli zorluklarla karşı karşıya.

Building-to-Grid adlı rapor, enerji talebini karşılayabilme, güneş enerjisi üretimi ve pil-depolama yoluyla elektrik şebekesiyle etkileşime giren küresel bina stokunu analiz ediyor. Pazar sürücüleri ve engeller, bina sahipleri, kamu hizmetleri, düzenleyiciler ve ekipman satıcıları dahil olmak üzere çeşitli paydaşların motivasyonları ele alınıyor. Bina grubuna (ticari, kurumsal ve konut) ve küresel bölgeye (Kuzey Amerika, Avrupa, Asya Pasifik ve Dünyanın Geri Kalanı) göre bölümlere ayrılmış, şebeke etkileşimli binaların sayısına ilişkin küresel pazar tahminleri 2031'e kadar uzanıyor. Rapor, Guidehouse Insights web sitesinde ücretsiz olarak indirilebilir.

www.guidehouseinsights.com