Header Reklam
Header Reklam

SanayiOkul İşbirliğinde Dev Proje

05 Kasım 2005 Dergi: Kasım-2005

Alman Gedore ile Türk Enka inşaat ortaklığında, el aletleri sektöründeki faaliyetlerini sürdüren GedoreAltaş, Türkiye'de, sanayiokul işbirliğine dev bir projeyle örnek oluşturuyor

M illi Eğitim Bakanlığı ile ortak geliştirdiği, teknolojik donanım ve eğitim programlarını içeren örnek bir projenin sponsorluğunu üstlenen GedoreAltaş, 7500 başarılı öğrenciyi de sigortalatacak... Türkiye'de yaşa nan nitelikli işgücü sorununun çözü müne katkıda bulunmak, iş kazalarına yönelik bilinç düzeyini artırmak ama cıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile ortakla şa geliştirilen projenin sponsorluğunu GedoreAltaş üstlendi. Proje ile ilgili protokol, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile GedoreAltaş Genel Müdürü Bülent Savaş tarafından İstanbul'da 25 Ekim 2005 tarihinde Hyatt Regency Oteli'nde düzenlenen törenle imza landı.

200 okula takım çantası...

Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile ortak yürütülecek proje kapsamında; işgücü potansiyelini istihdam olanağı bulu nan görevlere hazırlamak, halen çalış makta olan işgücünün yeni teknoloji lere uyumları ve mesleklerinde gelişmelerini sağlamak amacıyla kurslar düzenlenecek. Söz konusu kurslarla ilgili eğitici ücretleri, ders notlarıdo kümanları, yemek, iş elbisesi ve teknik de dahil her türlü gereksinimler Ge doreAltaş tarafından karşılanacak. Kursların hangi okullarda gerçekleşti rileceği ve ders programı saatleri ba kanlık tarafından belirlenecek. 200 endüstriyel teknik okula birer ta kım çantası hibe edecek olan Gedore Altaş, bu okullarda görevli 200 öğret mene de el aletleri konusunda semi ner verecek.

7500 başarılı öğrenci sigortalacancak...

Öte yandan proje kapsamında Gedo reAltaş 7500 öğrenciyi de ferdi kaza sigortası ile gücence altına alacak. Türkiye'deki 1500 endüstri ve teknik meslek lisesinin en başarılı 5'er son sı nıf öğrencisine yönelik bu destek programı ile GedoreAltaş, hem öğ rencilerin motivasyonunu yükseltme yi, hem de sigorta bilincinin genç yaş larda oluşturulmasını hedefliyor.


Etiketler