Header Reklam
Header Reklam

Önmetal, Döküm Dilimli Kat Kaloriferi CE İşareti Aldı

05 Nisan 2001 Dergi: Nisan-2001
Önmetal Döküm Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. döküm dilimli ısı sistemlerini yurtdışı pazarına sunuyor. Zorunlu hale gelen CE İşaretini geçtimiz Mart ayında alarak, ürünlerinin Avrupa ülkelerine serbest ihracat olanağını elde eden Önmetal Fabrika Müdürü Selim Alpaslan dergimize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

?İhracatın gerçekleşmesi için Avrupa ülkelerinin istediği standartları yakalamak ve bu normlara uygun üretim yapmak gerekmektedir. Aksi takdirde bu kriterlere uymayan, ve gerekli belgelendirme çalışmalarını yapmayan firma ve ürünü Avrupa pazarı dışına atılmış olacaktır.

Artık globalleşen piyasa şartları; kaliteli ürünün, piyasada oluşan optimum fiyat ile satışını mümkün kılmaktadır. Artan üretim maliyetleri ve ülkemizde sürekli yaşanan ekonomik bunalımlar, alıcıları, daha cazip hale gelen Uzakdoğu ve Doğu Avrupa ülkelerine çekmektedir. Bunun bilincinde olarak üretim ve satış şartlarımızı, şu an içinde bulunduğumuz dönemde oluşan yeni kurlara göre yeniden gözden geçirmemiz gerekecektir. Krizden çıkış ihracat ile gerçekleşecek gibi görünse de, üretimin yapılması, ürünün pazarlanması, satışı ve karşılığının gelmesi için uzun bir süre gerekmektedir, krizden çıkış için devletin bu geçiş sürecinde ihracatı destekleyici tedbirleri acil alması, kapanan firma sayısını ve işsizliği azaltacağı görüşündeyim.?

Etiketler