Header Reklam
Header Reklam

Ode Yalıtım Ode R-Flex Üretiminde Kapasite Artırıyor

26 Mart 2020 Dergi: Nisan-2020
Ode Yalıtım  Ode R-Flex Üretiminde Kapasite Artırıyor

30 Yıldır elastomerik kauçuk köpüğü Türkiye pazar lideri olan Ode Yalıtım, Ode R-Flex üretiminde kapasite artışına karar verdi.

ODE Yalıtım Teknik Pazarlama Yöneticisi Bengül Böke, şirketin üretim programında ODE R-Flex için alınan karar üzerine şunları söylüyor: "ODE Yalıtım olarak levha ve boru tiplerinde üretmekte olduğumuz R-FLEX (elastomerik kauçuk köpüğü) ürünümüz ile Türkiye’de 1989 yılından günümüze kadar sektör lideri, Avrupa pazarında ise ilk üç büyük oyuncudan biri olarak pazarda yerimizi alıyoruz.
Bu yılki kapasite kullanım oranımızın %100 seviyelerinde gerçekleşmesi; ihracat kanalında %40’ın üzerindeki büyüme oranımızla, iç ve dış pazardan gelen güçlü talepler doğrultusunda 2020 yılında kapasite artışı kararı almış bulunmaktayız.
2019 yılı bizler için tüm yalıtım uygulama alanlarına yönelik yenilikçi ürünlerin ürün portföyümüze katıldığı bir sene oldu. Özellikle; tesisatta soğuk ve ılık hatların, soğutma sistemlerinin yalıtımında en çok tercih edilen ürün olan R-FLEX; ODE Yalıtım’ın AR-ge çalışmalarını yoğun olarak sürdürdüğü ürünlerinden. R-FLEX için 2019 yılında başlattığımız, tamamlanmış ve devam etmekte olan çok sayıda projemiz mevcut.
Bunlardan R-FLEX DIAMOND; µ ≥ 11.000 değeri ile Türkiye’ deki ilk ve tek en yüksek su buharı difüzyon direnç katsayılı elastomerik kauçuk köpüğü olma özelliğine sahip. Yüksek difüzyon direnci ile zorlu çalışma koşullarında dahi maksimum yoğuşma kontrolü ile tesisatı korur, hattın ömrünü uzatır. R-FLEX DIAMOND; -20 °C’de 0,032 W/ (m. K) değerindeki ısı iletkenlik katsayısıyla yüksek ısı yalıtımı sağlar, bu sayede enerji verimliliğini artırır.
Enerji verimliliğini artırabilmenin esasları sisteme uygun ürün seçimi ve ürün teknik spektlerine bağlı olduğu gibi seçilecek yalıtım kalınlığı da verimi artıran özelliklerdendir. Bu amaçla 2019 yılı itibariyle ODE R-FLEX levha grubumuzda 60 mm kalınlıkta ürünler de üretmeye de başladık. 
Bir diğer yeni ürünümüz ise kaplamalı grubumuza dahil ettiğimiz R-FLEX Metalize Kaplamalı elastomerik kauçuk köpüğü. Son kat kaplaması Metalize PET film ile kaplı olan ürünümüz, karakteristik özelliği gereği yüksek mukavemet ve yüzey sertliğine dolayısıyla zorlu uygulamalarda yüksek direnç sağlama özelliğine sahip. Özel kaplaması sayesinde artırılmış UV dayanımını ve buhar difüzyon direnci de ürünün gelişmiş özelliklerinden.
Yine bu yıl içerisinde R-FLEX Boru ürünlerini AL-CLAD, ALU, Metalize Kaplama olarak isimlendirdiğimiz farklı mikron kalınlıklarındaki folyo tipi kaplamalar ile de üretmeye başlayıp,pazarda önemli bir ihtiyaca cevap vermiş bulunmaktayız. 
2020 yılında da global marka olma yolundaki hedeflerimize Ar-Ge Departmanı tarafından, yalıtım sektörüne değer katan, çevreye ve insan sağlığına duyarlı, inovatif ürünlerin geliştirilmesi ile hız kesmeden devam edecek, tesisat sektörüne yepyeni ürünler kazandıracağız."