MMO’nun Mekanik Tesisatta Dijital Dönüşüm Etkinliğini 2 Bin 500’den Fazla Kişi İzledi
![MMO’nun Mekanik Tesisatta Dijital Dönüşüm Etkinliğini 2 Bin 500’den Fazla Kişi İzledi](https://www.termodinamik.info/upload/image/54245mmo-mekanik-tesisatta-dijital-donusum.jpg)
MMO İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Mekanik Tesisatta Dijital Dönüşüm Etkinliği ve Sanal Sergi’nin oturum ve panel programı 30 Mayıs 2020 Cumartesi günü sona erdi.
Sektör vakıf ve dernekleri; ISKAV, İSKİD, İZODER, MTMD, TTMD ve TÜYAK tarafından desteklenen etkinliğe Friterm, Siemens ve Techdata firmaları katkıda bulundu.
Mekanik tesisat alanında dijitalleşme konusunun ele alındığı etkinlik toplam 13 oturum ile tamamlandı. Üç gün süren etkinlik hem Zoom üzerinden hem de Facebook canlı yayını ile 2 bin 500’den fazla kişiye ulaştı.
Etkinliğin ilk gününde NetAx Bilişim Genel Müdürü ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Demir, “Yeni Normalde Servis ve Üretimde Yapay Zekâ ve Derin Öğrenmenin Etkisi” isimli oturumu gerçekleştirdi.
Günün ikinci oturumu “Covid-19 Sürecinde İklimlendirmede Dijital Dönüşüm” konusuyla TTMD Dijitalleşme Komitesi Başkanı Nevroz Karakuş’un moderatörlüğünde düzenlendi. Oturumda Devrim Kılıç “Evden Tasarım, Paydaş İletişimi”, Oğuz Yaz ve Erdem Can Pamuklu “Remote Control”, Ozan Atasoy “İç Hava Kalitesi” ve Burak Rıza Toraman “Yatırımcı Gözü ile Covid” başlıklarıyla sunumlarını gerçekleştirdi.
Etkinliğin ikinci günü, Dell’in desteğiyle gerçekleştirilen “İş İstasyonları ve Verimlilik” oturumuyla başladı. Sunum, Dell Son Kullanıcı Çözümleri’nden Yaman Başa tarafından yapıldı.
Etkinliği destekleyen firmalardan Siemens’in “Dijital Portfolyo” başlığıyla düzenlenen ikinci oturumda Görkem Kızıltan Ustalı, Siemens’in “Intelligent Vana” ve “Akıllı Termostat” ürünleri, Adem Çakır “Siemens Desigo CC Entegre Bina Yönetim Platformu” ve Mustafa Oğuzhan Aygün “Cerberus Yangın Korunum Sistemleri” hakkında bilgi verdi.
Günün üçüncü oturumu TÜYAK tarafından gerçekleştirilen “Binalarda Yangına Bütünsel Tepki için Yangın Otomasyonunun Önemi ve Mekanik Tesisatla Etkileşimi” eğitimi oldu. Eğitimde söz alan TÜYAK Onursal Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, TÜYAK ile MMO’nun önümüzdeki günlerde yangın konusunda webinarlar düzenleyeceğini belirterek, “Bu webinarlarda özellikle Yönetmelikte karşılaşılan problemlerle ilgili sorulara cevap vereceğiz. Yönetmelikte yapılacak değişikler, söndürme sistemlerindeki gelişmeler, söndürme sistemlerinin tasarımı, uygulaması, işletmesi ve bakımı konusunda seminerler dizisi hazırladık. Bunları önümüzdeki günlerde MMO ile birlikte tek tek ele alacağız” dedi. Prof. Dr. Kılıç katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.
TÜYAK’ın eğitiminin ardından MMO İstanbul Şube Sekreteri C. Ahmet Akçakaya, Dijitalleşmenin Mekanik Tesisata Etkisi konusu ile dördüncü oturumu tamamladı.
Günün beşinci ve son oturumu ise “Mekanik Uygulamaların Dijital Dünyadaki Geleceği” konusuyla MTMD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Biner moderatörlüğünde düzenlendi. Oturumda MTMD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Şevketbeyoğlu “Mekanik Uygulamalarda İş Gücü Planlaması ve Ölçümünün Önemi”, TAD Danışmanı İbrahim Pehlivan “Bir Mekanik Uygulamanın Tek Karnesi: TAD”, ANEL Holding BİM Yöneticisi Ümit Balaban ise “Şantiye Uygulamalarında Ezber Bozacak Yeni Süreç Yönetimi (Building Information Modeling)” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.
Etkinliği üçüncü günü, Friterm’in desteğiyle gerçekleştirilen “Soğuk ve Donmuş Muhafaza Tesislerinde Ekipman Seçimi ve Enerji Verimliliği” oturumuyla başladı. Sunum, Makina Mühendisi Hayati Can tarafından yapıldı.
Günün ikinci oturumu, “Mekanik Tesisatta Ses, Titreşim ve Sismik Yalıtım” konusuyla İZODER Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Dikmen’in sunumuyla tamamlandı.
Volkan Dikmen’in ardından günün üçüncü oturumu İSKİD Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Atasoy’un moderatörlüğünde “İklimlendirme Sektöründe Üreticiler Dijitalleşmenin Neresinde” konusuyla yapıldı. Panelde Belimo Türkiye Genel Müdürü Emre Soykan, Systemair HSK Fabrika Müdürü Ayşegül Eroğlu ve İSKİD Geçmiş Dönem Başkanı - ISKAV BIM Komisyonu Başkanı Cem Savcı konuşmacı olarak yer aldı.
MMO, ISKAV ve sektör dernek temsilcileri ile yapılan Mekanik Tesisat ve Dijitalleşme konulu değerlendirme oturumunun ardından etkinliğin kapanış konuşmasına geçildi. Kapanış konuşmasını gerçekleştiren Ufuk Tarhan, dijitalleşme ve gelecek konulu değerlendirmesini sundu ve kendisine yöneltilen soruları cevapladı.
Etkinlik için oluşturulan sanal sergi, 1 ay boyunca faaliyet göstermeye devam edecek.