Header Reklam
Header Reklam

ISK-SODEX 2008, Yarışmalarla da İlgi Çekecek...

05 Şubat 2008 Dergi: Şubat-2008
ISK-SODEX 2008 kapsamında, üniversite öğrencilerine yönelik "Isk-Sodex Isıtma Soğutma Klima Yalıtım Tasarım Yarışması", yüksekokul ve teknik lise iklimlendirme soğutma ve yalıtım bölümü öğrencilerine yönelik "Isk-Sodex Uygulama Yarışması" ve ilköğretim okullarında "Isıtma, Soğutma, Klima, Yalıtım Konusunda Çevre Duyarlılığına Dayalı Resim Yarışması" düzenlenecek. DOSİDER (Doğalgaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği), ISKAV (Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı), İSKİD (İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği), İZODER (Isı Ses ve Su İzolasyonları Derneği), TTMD (Türk Tesisat Mühendisleri Derneği) ve Hannover- Messe Sodex Fuarcılık A.Ş.?nin düzenlemesini yaptığı yarışmalar için belirlenen son katılım tarihi, 31 Mart 2008. 14 Nisan?da seçici kurul değerlendirmeleri yapılacak ve 21 Nisan?da da sonuçlar açıklanacak. Yarışmanın ödül töreni ise 8 Mayıs 2008 tarihinde gerçekleştirilecek. Üniversite öğrencilerine yönelik yapılacak ISK-SODEX Isıtma Soğutma Klima Yalıtım Tasarım Yarışması?nın konusu; yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji tasarrufuna yönelik ayrı veya ortak kullanılarak yenilikçi düşünceye dayalı, küresel ısınmayı azaltacak alternatif tasarımlar. Bu yarışmaya, üniversite lisans ve lisansüstü öğrencileri ya da öğrenci grupları katılabilecek.

Yüksekokul ve teknik ise iklimlendirme soğutma ve yalıtım bölümü öğrencilerine yönelik ISK-SODEX uygulama yarışmasının kapsamında ise; soğutma sistemlerinde etkinlik katsayısı (COP) değerlerini iyileştirmek için uygulanması gereken yeni yöntemler, soğutma iklimlendirme sistemlerinde enerji verimliliği, alternatif soğutucu akışkanlar ve yenilikçi servis uygulamaları, soğutma klima sistemlerinde yeni kontrol stratejileri, yeni yalıtım uygulama teknikleri gibi konular yer alıyor. Bu yarışmaya, yüksekokul ve teknik lise iklimlendirme, soğutma ve yalıtım bölümü öğrencileri veya öğrenci grupları katılabilecek. İlköğretim okullarında çevre duyarlılığına dayalı resim yarışmasının ana teması ise; ısıtma soğutma klima ve yalıtım konusunda enerji tasarrufu, çevre duyarlılığı ve küresel ısınma. Bu yarışma, anaokulu dahil 4-10 yaş grubu ilköğretim öğrencileri ve 11-16 yaş grubu ilköğretim öğrencileri için iki ayrı kategoride yapılacak. Yarışmalarda, birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin yanı sıra iki adet de mansiyon ödülü verilecek.

Yarışmaya katılmak için;

Hannover-Messe Sodex Fuarcılık A.Ş.?ye (Dereboyu Cad. Meydan Sk. Beybi Giz Plaza No: 28 Kat: 2 Daire: 3 Maslak-İstanbul) başvurabilir, ayrıntılı bilgi için www.iskav.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler