Header Reklam
Header Reklam

Grundfos Ticari Binalar Ekibi İş Ortaklarıyla Bir Araya Geldi

26 Kasım 2021 Dergi: Aralık-2021
Grundfos Ticari Binalar Ekibi İş Ortaklarıyla Bir Araya Geldi

Danimarkalı pompa devi Grundfos her yıl düzenlediği ancak pandemi sebebiyle ara vermek zorunda kaldığı yüz yüze toplantılara 2021 yıl sonu bayi toplantısı ile başladı.

Grundfos tarafından yapılan açıklamada, “Günümüz rekabet ortamında firma-bayi ilişkilerinin çok kuvvetli bir bağa dayanan bir iş ortaklığı olduğunu ve iş yapış şeklinin de karşılıklı güvene dayanması gerektiğini herkes bilse de; bu ortamı kurmanın ne kadar zor olduğunu, ne kadar emek istediğini ve ancak bu şartlarda ortak başarı geleceğini vurgulamakta fayda var. Türkiye’de hemen her sektörde bayilik yapılanması olduğunu biliyoruz. Büyük şehirlerden, Anadolu’nun en küçük yerleşim yerine kadar, birçok şirketin satış faaliyetlerinin önemli bir kısmı bayilikler üzerinden yönetiliyor. Bayiniz sizin stratejinizi iyi anladıysa, hedeflerinize uygun yol haritasını benimsediyse ve ona göre yetkin ekipler kurduysa, firmanızın ticari başarısı da o kadar artıyor” ifadelerine yer verildi.

grundfos-ticari-binalar-ekibi-is-ortaklariBayileriyle fikir alışverişinde bulunmak ve iletişimini daha da güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren Grundfos Ticari Binalar ekibi tüm sağlık önlemlerini titizlikle alarak, Gloria Serenity Belek’te iş ortaklarıyla bir araya geldi. “Sinerjiyle başarıya doğru” mottosuyla 2022 hedef ve stratejilerini iş ortaklarıyla paylaştı. 

Kıdemli Bölge Satış Direktörü Saravanan Panneer Selvam ve NATS Bölge Satış Direktörü Ehab Eshak’ın da katıldığı toplantı Türkiye Satış Direktörü Ali Rıza Dağlıoğlu’nun açılış konuşması ile başladı ve gün boyunca interaktif ve faydalı paylaşımlarla devam etti. 

Türkiye Satış Direktörü Ali Rıza Dağlıoğlu, Grundfos Ticari Binalar bayileri için yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bizim en önemli varlığımız profesyonel ekibimiz ve iş ortaklarımızın bize duyduğu güvendir. Sizlerle aramızdaki şeffaf iletişim ve karşılıklı çözüm odaklı yaklaşım doğru yolda olduğumuzun en güzel kanıtıdır. Pandeminin zorlu etkilerine rağmen; ekip olarak gösterdiğimiz dayanıklılık, aramızdaki iş birliği ve yılların deneyimine sahip oluşumuz bize başarıyı getirdi. Siz değerli iş ortaklarımınız bize olan inancı ve sadakati ile hedeflerimize hep birlikte ulaştık. Bize göstermiş olduğunuz güven için teşekkür ederiz. Bu nadir sinerjinin, tercihini bizden yana kullanan müşterilerimize de yansıdığını rahatlıkla gözlemliyoruz. Yeni yılda da her zaman olduğu gibi; bölge müdürlerimiz her an sizlerin yanında yer almaya ve  ihtiyaçlarınızı en kısa sürede karşılamaya odaklanmaya devam edecekler. Genel merkez de her zaman bölge ekibimize destek olacak.”

NATS Bölge Satış Direktörü Ehab Eshak da, “İş ortaklarımızla olan sağlam bağlarımızı uzun yıllara dayanan köklü bir birlikteliğimize, karşılıklı güvene ve hedef odaklı, hızlı iletişime borçluyuz. İçinde bulunduğumuz çağda hız her şey demektir. Grundfos Ticari binalar ekibi de buna hem ayak uydurmak hem de kendini daha da geliştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Bizim en önemli işimiz sizin işinizi büyütmenizde sizlere destek olmak ve her geçen yıl beraber büyümenin verdiği gücü ve gururu her toplantıda sizlerle paylaşmak olacaktır” şeklinde konuştu.

saravanan-sunumTürkiye’ye ilk kez gelen ve ekiple de ilk kez tanışma fırsatı bulan Kıdemli Bölge Satış Direktörü Saravanan Panneer Selvam ise duygu ve gözlemlerini şöyle paylaştı: “Gözlemlediğim kadarıyla bayilerimizin hepsi işlerini büyütmeye istekliler. Her öğrendiklerinden heyecan duyan ve bunları hemen uygulamaya geçirmeye istekli kişiler. Konuşmamda da belirttiğim gibi bizim en önemli işimiz onların işlerini büyütmelerinde destek olmaktır. Onlara hem eğitim ve gelişim fırsatı sunacağız, hem de onların işlerini büyütmesine danışmanlık yapacağız. Bu hepimize rekabet avantajı sağlayarak bizi başarıya ulaştıracak. Aramızdaki sinerji de bunda şüphesiz çok etkili olacak.”

Toplantı sonunda satış ve ödeme performansları en yüksek olan 3 bayiye ödülleri verildi. Yapılan sunumların içeriğinden hazırlanmış soruları içeren online quiz sırasında sorulara en hızlı cevap veren ilk 3 bayi de ödüllerini Ehab, Saravanan ve Ali Rıza Dağlıoğlu’ndan aldılar.

Barkın Perçin
POYAN MÜHENDİSLİK, İstanbul Bayi

“Yaklaşık 7 yıl Grundfos bünyesinde çalıştım ve daha sonra bayi oldum. Son 6 yıldır da, Poyan Mühendislik olarak Grundfos bayiliğini yapıyoruz. Grundfos’un en beğendiğim çalışma prensibi kaliteli ürün sağlayıcılığı ve güvenilirliği. Zaten 3 kelimede Grundfos ile işbirliğimizi ifade edecek olsam kalite, güven, ileri teknoloji derim. Yıllar içinde aklımda yer eden anılardan biri şöyle; Grundfos logolu aracım ile bir benzinlikte durmuştum. Benzinliğin sahibi yanıma gelip Grundfos alabileceği yerin iletişim bilgilerini istemişti. Sebebini sorduğumda da 10 yıldır kullandığı dalgıç pompalardan çok memnun olduğunu ve yeni açtığı kuyuda işin müteahitinin başka marka kullanması ve markanın sürekli arıza yapmasından dolayı tekrar Grundfos kullanmak istemesiydi. grundfos-bayi-odulGerçekten Grundfos kalitesini bir kez daha hatırlatan güzel bir anıdır benim için.”

Barış Uzunhan
PENTA ENERJİ, İstanbul Bayi

“Bizler, Barış Uzunhan, Mustafa Çağlar ve Ali Menteş, 2014 yılında firmamız Penta Enerji A.Ş.’yi büyük bir heves ile kurduk. Halihazırda sektörde bir geçmişimiz vardı ve Grundfos ismi de bu geçmişimizin her daim bir parçası olmuştu. Firmamızın kurulmasının akabinde bir bayilik arayışı içerisindeydik ve bizlerin aklındaki ilk ve en önemli isim kuşkusuz Grundfos idi. Nitekim çeşitli referanslar ve görüşmeler neticesinde 2014 yılı Haziran ayında bayilik sözleşmemizi imzaladık. O günden bu yana piyasa ve ülke şartlarının el verdiği ölçüde uzun, keyifli, gururlu ve güvenli yolculuğumuz başladı. Biz Grundfos’un eğitime verdiği önemi, personelini ve iş ortaklarını bu alanda beslemesini çok seviyoruz. Bilen biri olduğunuzda ve ya bilen biriyle hareket ettiğinizde, bunun farklarını her alanda mutlaka hissediyorsunuz ve biz bu hisse alıştık… 2016 yılında Macaristan fabrika gezisi düzenlemiştik. Fabrikayı büyük bir ilgi ile gezdikten sonra Budapeşte’de harika iki gün geçirmiştik. Bu gezi sırasında Grundfos çatısı altında toplanmanın verdiği o keyfi hem bizler hem de hala görüştüğümüz, gezide yer alan müşterimiz unutamadık. Elbette ki bu yolculuğumuzda bizler Grundfos’un yanında yer aldığımız için defalarca ‘iyi ki’ dedik. Her daim Grundfos’un bayrağını gittiğimiz yerlere beraberimizde götürdük. Bunun getirdiği çeşitli sorumluluklar ve getiriler oldu.  Her gittiğimiz yerde, müşterilerimizle her görüştüğümüzde ve hatta rakiplerimizin ve diğer sektör dostlarımızın nazarında sürekli ‘saygı’ duyulduğunu hissettik. Çoğu projelerde, kapıdan zorla içeriye giren satıcı değil de, özellikle aranan ‘iş ortağı’ olduk. Tabi bizlere duyulan bu güveni sarsmamız gerektiğini bildik. Bu gerekliliği yerine getirirken de Grundfos ailesinin ve ürünlerinin bizlere verdiği güveni kullandık. Daima sorun yaşamayacağımıza ve yaşatmayacağımıza emin olarak hareket ettik. Sonuçta, hem bizler defalarca başardık hem de Grundfos’un global ve yerel mecralarda ne kadar büyük başarılara imza attığına tanık olduk. Kısaca bizler için Grundfos ‘Saygınlık’, ‘Güven’ ve ‘Başarı’ demek…”