Header Reklam
Header Reklam

Eurovent, Cool Coalition’ın Üyesi Oldu

24 Nisan 2021 Dergi: Mayıs-2021
Eurovent, Cool Coalition’ın Üyesi Oldu

Eurovent, BM Çevre Programı tarafından yönetilen küresel bir girişim olan Cool Coalition’ın bir üyesi oldu. Girişim, hem sanayileşmiş hem de gelişmekte olan ülkeler için verimli, iklim dostu soğutmaya erişimi teşvik etmeyi amaçlıyor. Eurovent, Koalisyonun hedeflerini desteklemek ve dünya çapında daha iyi standartlara ve düzenlemelere ulaşılmasına yardımcı olmak için 100’den fazla ortağın bulunduğu ağa katılıyor.

Cool Coalition üyeleri, hırslı iklim eylemi bağlamında artan soğutma taleplerini karşılamak için bilim, politika, finans ve teknoloji üzerinde işbirliği yapıyor. Verimli ve iklim dostu soğutmaya hızlı bir küresel geçiş için bilgi alışverişi, savunuculuk ve ortak eylemle uğraşan hükümetleri, şehirleri, uluslararası kuruluşları, işletmeleri, finans, akademi ve sivil toplum gruplarını bir araya getiriyor.

Eurovent Genel Sekreteri Felix Van Eyken konuyla ilgili, “Soğutma ve soğutma talebi önümüzdeki yıllarda katlanarak artacak. Karbon ayak izini azaltmaya konsantre olurken ona adil ve eşit erişim sağlamalıyız. Eurovent, bir endüstri birliği olarak uzun zamandır Avrupa düzeyinde daha iyi standartların ve düzenlemelerin geliştirilmesinde yer alıyor ve enerji verimliliği önlemlerini ve düşük GWP soğutucu akışkanlara geçişi güçlü bir şekilde destekliyor. Sürdürülebilir soğutmaya yönelik küresel bir yaklaşımı desteklemeyi taahhüt ediyoruz ve diğer Cool Coalition üyeleriyle aktif olarak işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz” diyor.

UNEP’in Cool Coalition Koordinatörü Lily Riahi ise şunları söylüyor: “Soğutma sektörünü net sıfır emisyon yoluna sokmak için herkesin gemide olmasına ihtiyacımız var. Cool Coalition, Eurovent’i üyeleri arasında ağırlamaktan heyecan duyuyor. Küresel iklim ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda sektörü birlikte dönüştürebilir ve karbondan arındırma yoluna koyabiliriz.” 

Soğutma ve soğutma ekipmanları özellikle sağlık, soğuk gıda zinciri, BT ve yapı sektörlerinde kritik altyapıyı destekler. İlaç ve gıdanın üretimini, taşınmasını ve depolanmasını sağlar, hastane ve marketlerde havayı tazeler ve şartlandırır, veri merkezleri ve telekomünikasyon altyapısının çalışmasını sağlar.

100’den fazla aktörü birbirine bağlayan küresel bir çok paydaşlı ağ olan Cool Coalition sürdürülebilir soğutmaya hızlı bir küresel geçiş için bilgi alışverişini, savunuculuğu ve ortak eylemi kolaylaştırır. UNEP liderliğindeki Cool Coalition, New York’taki BM İklim Eylemi Zirvesi Genel Sekreteri İcra Ofisi tarafından ortaya konulan resmi sonuçlardan ve “Dönüşüm Girişimleri”nden biridir.