Header Reklam
Header Reklam

ESCON, Mitsubishi Heavy Industries ile Partnerlik Anlaşması Yaptı

05 Mart 2012 Dergi: Mart-2012

Türkiye'nin ilk enerji verimliliği danışmanlık şirketlerinden ESCON, Mitsubishi Heavy Industries (MHI) ile partnerlik anlaşması yaptı. Bu anlaşma ile ESCON, santrifüj soğutma grubu için Mitsubishi Heavy Industries firmasının Türkiye distribütörü oldu.

Bu ürünlerin tanıtımı için ESCON ve MHI, 21 Şubat'ta İstanbul Hilton ve 22 Şubat'ta Ankara Hilton Otel'de ortak toplantılar düzenledi. MHI'nin en son teknoloji ile ürettiği ve alanındaki en yüksek verime ve COP değerine sahip soğutma gruplarının tanıtıldığı toplantılara Mitsubishi Heavy Industries yetkilileri Yasuhide Gon ve Kazuki Wajima, ESCON Genel Müdürü Onur Ünlü ve Genel Müdür Yardımcısı Altuğ Karataş ve sektördeki birçok proje-tasarım ve müteahhitlik firmasının yetkilileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Onur Ünlü'nün ESCON'u ve soğutma gruplarını tanıtma amaçlı yaptığı kısa sunumunu, MHI yetkililerinin gerçekleştirdiği teknik sunumlar takip etti. Ünlü, MHI ile gerçekleştirilen anlaşmanın ESCON için ve sektör için büyük anlam ifade ettiğini ve enerji verimliliği konusunda MHI'nin dünyada çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Lansmanın Ankara ayağında düzenlenen, sektörün önde gelen isimlerinin yanı sıra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Adalet Bakanlığı gibi devletin birçok kurumundan yetkililerin de katıldığı organizasyonda açılış konuşması Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Başkanı Gürkan Arı tarafından yapıldı. Arı, konuşmasında soğutma gruplarının en çok enerji tüketen unsurlardan biri olduğuna, bu alanda kullanılacak yüksek verimli cihazların büyük ölçülerde tasarruf sağlayacağına ve bu tür yeniliklerin sadece sanayide değil, ticari binalarda da kullanılması gerektiğine değindi. TTMD Başkanı Gürkan Arı'nın konuşmasını ESCON Genel Müdürü Onur Ünlü ve MHI yetkilileri Yasuhide Gon ve Kazuki Wajima'nın sunumları takip etti. Toplantı akşam yemeği ile sona erdi.

Mitsubishi Heavy Industries tarafından en son teknoloji ile üretilen Santrifüj Soğutma Grupları hem tam yükte hem de kısmi yükte yüksek COP değerlerine ulaşıyor. Kısmi yükteki COP değeri 24,2'ye kadar ulaşabilen bu soğutma grupları, ömür boyu verim diye de bilinen IPLV için de en yüksek değerleri elde etmektedir. MHI yüksek verimi, güvenilirliği, düşük çalışma maliyeti ve uzun ömrü ve çevre dostu akışkanlarıyla işletmelerin hem oldukça yüksek oranlarda enerji tasarrufu sağlamasını hem de CO2 emisyonlarını azaltmalarını sağlamaktadır.

Etiketler