Duyar Vana Bayileriyle Kahvaltıda Buluştu
Duyar Vana, geleneksel hale getirdiği bayi toplantısını bu yıl da Yıldız Teknik Üniversitesi Hisar Tesisleri’nde 20 Kasım’da gerçekleştirdi. 100’ü aşkın bayi temsilcisinin katıldığı kahvaltılı etkinlikte Duyar Vana ekibi ve bayileri bir araya geldi. Kahvaltı ile başlayan etkinliğin devamında 2018 yılı değerlendirmeleri yapılırken 2019 yılı hedefleri hakkında bilgi verildi, katılımcılar Duyar Vana tanıtım filmini de izleme imkânı buldu.
Toplantının açılış konuşmasını Duyar Vana İş Geliştirme Müdürü Mehmet Çim gerçekleştirdi. Yerli üretimi gerçekleştirilen Akış Anahtarı ürünü hakkında bilgiler veren Çim “Bu ürünü dünyada belgeli halde üreten 4. marka olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Mehmet Çim özellikle Amerika bölgesinde çok kullanılan Riser Manifold ürünü hakkında da detaylı bilgiler sundu. Riser Manifold ürününün en büyük avantajının montaj kolaylığı olduğunu da belirten Çim “Sizlerden gelen talep üzerine bu sene itibarıyla seviye ölçüm sensörlerini de fiyat listesine ve kataloglara ekledik” diye konuştu. Çim konuşmasının sonunda 2018 yıl sonu ve 2019 yılında katılım sağlanan fuarlara da bayileri davet etti.
Çim’in konuşmasının ardından Duyar Vana Türkiye Ülke Müdürü Hüseyin Utku Aksoy, 2018 yılında 2017 yılına göre yurtiçi satışlarda cirosal anlamda %15’lik büyüme kaydedildiğini ifade etti. Aksoy ayrıca Türkiye genelinde Antalya ve Marmara 3. bölge olarak 2 yeni satış bölgesinin de oluşturulduğunu belirtti. 2019 yılı hedeflerinin cirosal anlamda %20’lik büyüme olduğunu, bunu iş ortakları olan bayileriyle başarabileceklerine inandığını ifade eden Hüseyin Utku Aksoy, Akış Anahtarı ürününe ek olarak Duyar Pompa şirketinin de kurulduğunu ve pompa ürünleriyle birlikte yangın grubu ürünlerinin paket olarak sunulabileceğini söyledi. Aksoy konuşmasında 2018 yılında aktif edilen Salesforce CRM projesinden ve Duyar B2B (duyarbayi.com) projesinden de bahsetti.
Aksoy’un ardından Duyar Vana Genel Müdürü Faruk Çizmecioğlu, Duyar bayileri ve çalışanlarının bir aile olduğunu ve Duyar bayilerinin tekrar bir araya geldiğinden mutluluk duyduğunu ifade etti. Çizmecioğlu konuşmasında dünya ve Türkiye inşaat sektöründeki büyümelerden bahsederken aynı şekilde yangın sektöründe de önemli büyümelerin geçmişte olduğunu ve gelecekte de olacağını ifade etti. Çizmecioğlu 2018 yılındaki konut satışlarında seçim öncesinde ciddi artışların olduğunu fakat son aylarda bir önceki yıla göre daha düşük satışların gerçekleştiğini belirtti. Çizmecioğlu ayrıca yıllık toplama bakıldığında 2017 yılının gerisinde kalınmadığının da altını çizdi. Asya-Pasifik ve Afrika ülkelerinin inşaat sektöründe lokomotif sahalar olacağını ifade eden Çizmecioğlu, 2019-2020 yıllarında bu alandaki faaliyetlerin yurtdışı pazar büyümesine %7 oranda etki edeceğini belirtti. 2019-2020 yılları arasında dünya pazarının da büyümesiyle Duyar’ın ihracat pazar payını artırmak istediğini ve sektördeki lider konumunu korumayı hedeflediğini belirten Faruk Çizmecioğlu, bu doğrultuda ülke bazında satış ofisleri/temsilcilikleri, bölgelere özel ürünlerin geliştirileceğini, yeni ürünlerin belgelendirme ve sertifikasyon çalışmalarının hızla tamamlanacağını ve yatay büyüme stratejisini devam ettireceklerini ifade ederek konuşmasını tamamladı.
Toplantının son konuşmacısı Duyar Vana Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Duyar, konuşmasında Duyar ailesinin geçmişte neler yaptığı ve gelecekte neler yapacağı konusunda bilgi verdi. Duyar, Türkiye’nin ihracat gelişiminin sürekli arttığını ve 2023 hedeflerinin 500 milyar $ olacağını beklediklerini açıklarken Duyar Vana’nın bu pazardan aldığı payın %5 civarlarında olmasını beklediğini ifade etti. Duyar ayrıca 2018 yılında yeni yatırımlar ve ortaklıklar sayesinde Duyar Pompa ve Hidrofor Sistemleri şirketi ile Akış Anahtarı ürünün üretileceği Step Sensör Otomasyon ve Makine şirketinin kurulduğunu açıkladı. Bu yatırım stratejisiyle sektörde tamamlayıcı ürünleri de bir araya getirdiklerini ifade eden Ömer Duyar, “Bugün geldiğimiz noktada 8 ayrı tesiste vana ve türevlerinin üretimini gerçekleştiriyoruz” dedi. Amerika’nın New York şehrinde yer alan depodan ürünlerin müşterilere gönderildiğini belirten Duyar, sprinklerin ilk kez üretildiği Amerika’ya Türkiye’den sprinkler üreterek sattıklarını ifade etti. Ömer Duyar, İtalyanlar ile ortak kurulan TİS Duyar firmasının Çin ve İngiltere’ye büyük yarıçaplı vana ürünlerini satmasının gururunu yaşadıklarını belirterek konuşmasını tamamladı.
Toplantının sonunda ise bayilere ciro ödülleri takdim edildi.
Türkiye Ciro 1.’si Çağdaş Isı
Türkiye Ciro 2.’si Akabe Mühendislik
Türkiye Ciro 3.’sü Öztürk Yapı
Türkiye Ciro 4.’sü Elips Isı
Türkiye Ciro 5.’si Geti İnşaat
Trakya Bölge Ciro 1.’si Trakya Endüstri
Akdeniz Bölge Ciro 1.’si KBM Endüstriyel
Marmara 3. Bölge Ciro 1.’si Sever Endüstriyel
Ege Bölge Ciro 1.’si Vega Endüstriyel