Header Reklam
Header Reklam

Doğalgaz Mühendisleri ve Müteahhitleri Derneği Toplantısı

05 Eylül 1996 Dergi: Eylül-1996

Doğalgaz Mühendisleri ve Vlüteahhitleri Derneği ZJODER, İGDAŞ ile firma lişkileri ve Teminat Mek-upları konulu bir görüş bildirme değerlendirme toplantısını 7 Ağustos günü Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Bj^toplantıda gündeme yönelik D^Rr'in hazırladığı bir öneriler taslağı katılımcı firmaların görüşüne sunuldu. Yeni görüşler ve yaklaşımlar ışığında bu çalışma raporunun belirlenen bir komisyon tarafından daha da genişletilerek ve içeriği zenginleştirilerek yeni bir düzenlemeyle İGDAŞ yetkililerine sunulmasına karar verildi. Doder Yönetimi bu öneriler raporunu 15 Ağustos'ta İGDAŞ Genel Müdürü Sayın Fuat Toprak'a yapılan görüşme toplantısında iletmiştir.

İGDAŞ Genel Müdürlüğüne verilen öneriler raporu aşağıdadır.

İ^DAŞ tarafından bir süre önce l'^Palara gönderilen biı yazıda; Firmalardan teminat mektubu veya taşınmaz teminat istendiği üyelerimize duyuruldu. 30 gün içerisinde bu teminat değişimler olmadığı taktirde yetki belgelerinin iptal edileceği söylendi. Öncelikle DODER olarak bizler de sektörde olumsuzlukların önlenmesini, doğalgaz dönüşüm işlerini her bakımdan hak eden firmaların yapmasını arzu etmekteyiz. Bu konuda alınacak önlemleri desteklemekle birlikte yetersiz bulduğumuzu ve bazı zamanlama hatalarının olduğu kanısındayız. Şöyle ki; Bir kez bizlere tarafınızdan verilen yetki belgelerinin   süreleri    1997   Mayıs ayında dolmaktadır. Bu süre mevcut yetkili firmaların içinde olumsuzlukları olmayan firmaların istenilen teminatları bu sürenin sonunda vermeleri, yeni yetki belgesi almak isteyen firmalardan ise bugünden alınması. Diğer yandan alınacak teminat mektuplarının içeriklerinin ve hangi koşullarda kullanılacağının açıklıkla ifade edilmesi gerekmektedir. Yine bu teminatların bayilik sistemi ile çalışan firmaların bağlı oldukları firmalardan alınması daha uygun olacaktır. Zira sektörde işin kaymağını alan bu firmaların hiçbir risk taşımadığı ve hiçbir kurala bağlı olmaksızın bayilik vermeleri sizlerin de rahatsız olduğu olumsuzlukları yarattığını görmekteyiz. Yine derneğimizin 7 Ağustos 1996 tarihinde 150'ye yakın firma sahibi ile yaptığı toplantıda önemli gördüğümüz birkaç öneriyi de dikkatlerinize sunmak isteriz.

?İGDAŞ kendi malzemelerine karşı meydana gelebilecek muhtemel zararlar için önceden sigorta yaptırsın.

?Bir makina mühendisinin yıllık yapabileceği azami iş kapasitesi belirlenmeli bu miktarı geçen her iş ve proje için ilgili firmadan 2. mühendisi istihdam etmesi iste-nilmelidir.

?Teminat mektubu verilecek ise 2 yıllık olmalı ve devam edecekse yenilenmelidir.

?Yetkili firma makina mühendisi ile birlikte en az bir adet sertifikalı usta çalıştırmalıdır.

?Yetki belgesi verilmesi veya iptali konusunda DODER'in içinde yer alacağı bir komisyon oluşturulmalıdır.


Etiketler