Header Reklam
Header Reklam

Danfoss, Hotel Alsik’in Karbon Salınımını Yüzde 76 Azalttı 

08 Eylül 2022
Danfoss, Hotel Alsik’in Karbon Salınımını Yüzde 76 Azalttı 

Danfoss; Danimarka'nın en sürdürülebilir lüks otellerinden biri haline gelmeyi hedefleyen Hotel Alsik’i, enerji verimliliği sağlayan teknolojileriyle karbon nötr hedefine ulaştırıyor. Otelin HVAC projesini üstlenen Danfoss, sunduğu ürün ve hizmetleriyle yapının açılıştan bu yana yüzde 76 oranında karbon salınımını azaltarak karbon nötr hedefine ulaşmasına destek oldu.

2019 yılında Danimarka Sonderborg'da açılan, bölgenin ilk dört yıldızlı konferans ve iş oteli Hotel Alsik, sunduğu lüks konaklama deneyimini daha sürdürülebilir hale getirmek için birçok yeniliği hayata geçirdi. PFA Emeklilik ve Danfoss'un sahibi olduğu Bitten & Mads Clausen Vakfı tarafından yaptırılan otel, BR2020 enerji yönetmeliğine uygun olarak inşa edildi. İklimlendirme, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında hizmet veren Danfoss, HVAC projesini üstlenerek başarı hikayelerine bir yenisini daha ekledi.

Bakım maliyetleri, enerji kullanımı ve arıza süresi en aza inecek

Danfoss otelde; 7/24 çalışması gereken iklimlendirme ve havalandırma sistemi için arıza süresini ve sistem bakım maliyetlerini en aza indirgeyen, tüm ünitelerin bina yönetim sistemi tarafından izlenmesine olanak sağlayan ve enerji verimliliğini amaçlayan VLT® HVAC Drive FC 102 motor hız kontrol sürücülerini sisteme ekledi. Danfoss ayrıca entegre filtre izleme sistemi ile tıkanmış filtreler, kötü iç ortam havası ve enerji israfı ile ilgili erken uyarı veren VLT® Basınç Transmitteri PTU 025 ünitelerini kullandı. Böylece, enerji daha tasarruflu kullanılarak, otel misafirlerine daha yüksek kalitede hava tedariki sağlandı. Sistem daha uzun süre sorunsuz çalıştı, bakım ve genel işletme maliyetleri azaldı.

Karbon salınımını yüzde 76 azalttı

Danfoss’un, Bina Yönetim Sistemi’ne entegre ettiği motor hız kontrol üniteleriyle tüm konuk odaları, konferans salonları, restoranlar ve üç katlı SPA merkezinin iklimlendirilmesi yönetim tarafından akıllıca kontrol edildi. Her bir havalandırma ünitesi otelin rezervasyon sistemine bağlandı. Böylece odaların, misafirlerini ağırlamadan önce doğru sıcaklığa getirilmesi sağlandı. Odalar rezerve edilmediğinde ise sıcaklık otomatik olarak düşürülerek önemli miktarda enerji tasarrufu elde edildi. Danfoss’un bir diğer çözümü ise; soğutma sistemlerinden açığa çıkan aşırı ısının sıcak su temini için yeniden kullanılması oldu. Danfoss’un çözümleriyle otel açılışından sadece iki yıl sonra karbon salınımı yüzde 76 azaltıldı. 

“Çözümlerimizle karbon nötr bir gelecek için çalışıyoruz”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Danfoss Türkiye Sürücüler Satış Direktörü Cem Üstgel, “Danfoss olarak sektördeki uzmanlığımızla hem yerel hem de küresel anlamda başarı hikayelerinin arkasındaki güç oluyoruz. Bugün sektör fark etmeksizin turizmden sanayiye, denizcilikten perakendeye kadar sunduğumuz çözümlerle karbon nötr bir gelecek için çalışıyoruz. Dünyamızın sınırlı olan enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına, işletmelerin maliyetlerinin ve karbon ayak izlerinin azaltılmasına odaklanıyoruz. Globalde yeşil enerji anlamında gerçekleştirdiğimiz başarı hikayelerinin sayısının ülkemizde de artmasını, ülkemizin enerji verimliliği açısından dünyaya örnek olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.