Daikin Europe, IEA Isı Pompası Konferansı'nın Sponsoru Oldu
Daikin Europe N.V., ısı pompası alanındaki en son gelişmeler hakkında konuşmak üzere endüstriyi ve araştırmacıları bir araya getiren, üç yılda bir düzenlenen IEA Isı Pompası Konferansı'nın ana sponsorlarından biri oldu. Daikin Europe, Avrupa pazarındaki başarılı büyümelerine dayalı olarak hidronik ısı pompalarının değeri konusunda derneklere, üreticilere ve politika belirleyicilere ilham vermeyi amaçlıyor. Daikin Europe Isıtma ve Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Patrick Crombez, ısı pompası değer zincirinin farklı bölümlerindeki yatırımcıların rolü hakkında konuşacak.
Bina sektöründeki zorluklara çözüm olarak ısı pompaları
Daikin Europe, 15 Mayıs - 18 Mayıs 2023 tarihleri arasında Chicago'da düzenlenen IEA ısı pompası konferansının ana sponsorlarından biri olarak inşaat sektörünün karşı karşıya olduğu zorluklar için teknik çözümler sunacak.
Uzun vadeli iklim ve enerji hedeflerine ulaşmak için, dünyanın mevcut binalarının ve endüstriyel altyapısının büyük ölçekli yenilenmesi ile birlikte yenilenebilir enerji kullanan ısıtma ve soğutmanın artırılması gerekiyor. Yaklaşan konferans, ısı pompalarındaki en son teknolojileri tartışmak ve ilgili konularda değerli bilgi alışverişinde bulunmak için bir forum görevi görüyor.
Avrupa hidronik ısı pompası pazarının başarısı diğer bölgelere ilham verecek
Daikin Europe bu sponsorluğu ile derneklere, üreticilere ve politika yapıcılara hidronik ısı pompalarının toplum için değeri ve bunları kendi pazarlarında nasıl uygulayacakları konusunda ilham vermeyi amaçlıyor. Havadan suya ısı pompası segmentinin başını çektiği Avrupa hidronik ısı pompası pazarı buna örnek teşkil edebilir. Avrupa Komisyonu'nun Green Deal ve Fit for 55 planlarına bağlılığı sayesinde hızlı bir büyüme yolunda görünüyor. 2021 ile 2022 arasında %43'lük güçlü bir büyüme kaydeden Daikin, pazarın 2030 yılına kadar yılda 10 milyon hidronik ısı pompasına ulaşmasını bekliyor.
Bu büyümeye yanıt vermek için Daikin Europe, Avrupa'daki ısı pompası endüstrisinde önemli yatırımlar yaptığını duyurdu. Daikin Europe Isıtma ve Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Patrick Crombez, ısı pompalarının değer zincirinin farklı bölümlerindeki yatırımcıların rolü hakkında konuşacak: “2021'de Avrupa'daki mevcut üç fabrikada üretim kapasitemizi yükseltmek için yatırımlara başladık: Almanya , Belçika ve Çekya. Ek olarak, 2024'te Polonya'da yeni bir fabrika açacağız. Bu, montajcı gelişimini ve kalite ile güvenliği desteklemek için bir Pan-Avrupa montajcı ağının oluşturulmasını içeren daha geniş bir büyüme planının bir parçasıdır. Bu yatırımlarla sadece ABD pazarına değil, dünyanın dört bir yanındaki bölgelere ilham vermeyi ve onları ısı pompalarının iklim değişikliğiyle mücadelede oynadığı hayati role ikna etmeyi hedefliyoruz. Hep birlikte bir basamak yukarı çıkmalıyız.”