Header Reklam
Header Reklam

BITZER Alfa Laval’ın shell-and-tube ısı değiştirici ürün grubunu satın aldı

04 Nisan 2018
BITZER Alfa Laval’ın shell-and-tube ısı değiştirici ürün grubunu satın aldı

BITZER ürün yelpazesini Kuzey İtalya Alonte bölgesinde yer alan Alfa Laval SpA’nın shell-and-tube ısı eşanjörleri ürün grubunu satın alarak genişletti.

Bu satın almayla beraber Mayıs ayı başından itibaren  BITZER dünya genelindeki en büyük shell-and-tube  ısı eşanjörü üreticisi olacak.

BITZER Italia ve Alfa Laval SpA arasındaki anlaşma 3 Nisan 2018 tarihinde imzalandı.

BITZER Satış ve Pazarlama Direktörü Gianni Parlanti, konuya ilişkin şunları söyledi: “Alfa Laval’ın shell-and-tube ısı eşanjörlerini BITZER ailesine kazandırmış olmaktan mutluyuz.

Alfa Laval'dan devralınan ürünler, klima ve soğutma uygulamaları için tasarlandı ve bu ürünler BITZER'ın ürün portföyünü genişletecek. BITZER, 1950'lerden beri kondenser üretiyor. Alonte'de üretilen evaporatör teknolojisi mevcut ürün yelpazemizi tamamlıyor. Bu operasyon ile BITZER, dünya çapındaki shell-and-tube ısı değiştirici pazarında en büyük bağımsız üretici konumuna gelmektedir. Amacımız, pazara en yeni çözümleri sunan teknoloji lideri olmaktır. Bunu yapmak için, son derece yetenekli personel ile son teknoloji ürünü bir laboratuvar oluşturuyoruz. ”

Alfa Laval'ın borulu ısı değiştiricilerinin satın alınmasıyla BITZER, bu bileşenlerin geliştirilmesinde 40 yılı aşkın bir tecrübe kazanmış oluyor ve aynı zamanda kendi ürün yelpazesini de stratejik olarak tamamlıyor. Alfa Laval'in önemli güçlü yanları arasında, 2,000 kW kapasiteye kadar su ve deniz suyu uygulamalarında kullanılan kuru genleşme evaporatörleri, sulu evaporatörler ve kondenserler konusunda onlarca yıllık deneyim bulunmaktadır. Bu satın alma ile BITZER müşterilerine yüksek verimli, geleceğe hazır çözümler sunabilecek.”