Header Reklam
Header Reklam

Avrupa Isı Pompası Zirvesi, Nürnberg'de Uluslararası Bir Buluşmaya Sahne Oldu

29 Ekim 2021
Avrupa Isı Pompası Zirvesi, Nürnberg'de Uluslararası Bir Buluşmaya Sahne Oldu

Avrupa Isı Pompası Zirvesi (European Heat Pump Summit), 26-27 Ekim 2021 tarihlerinde Nürnberg’te ses getiren bir başarıya imza attı.
Uluslararası ısı pompası topluluğunu yeniden bir araya getiren iki günlük Zirve toplantısında mevcut pazar gelişmeleri, yeni araştırma ve geliştirme konuları ve ısı pompası uygulamalarındaki eğilimler hakkında birinci sınıf bilgi paylaşımları yapıldı. Chillventa tarafından desteklenen yedinci Avrupa Isı Pompası Zirvesi'ne 26 ülkeden 260 uzman katıldı. 34 tanınmış konuşmacı ile birlikte komponent üretiminde yenilikçi teknolojileri, ticaret ve endüstride ısı pompalarının kullanımları, soğutucu akışkanlar, hibrit sistemlerin ve yüksek sıcaklıklı ısı pompalarının kullanımı ve sorunlar tartışıldı. Etkinliğe eşlik eden Fuaye Fuarı'nda 16 şirket ve dernek, hizmetlerini ve ürün yeniliklerini katılan profesyonel topluluğa sundu. Bu yılki konferans ayrıca canlı yayın ve dijital katılım bileşenleriyle desteklendi.
NürnbergMesse Avrupa Isı Pompası Zirvesi ve Chillventa Direktörü Daniela Heinkel; "Isı pompası topluluğunun bu büyük kararlılığından çok memnunuz. Tüm katılımcılara, konuşmacılara ve basın mensuplarına teşekkür etmek istiyorum. Nürnberg Fuar Merkezimizin nihayet birinci sınıf bilgi transferi ortamı ve ısı pompalarının tüm yönlerini kapsayan en üst düzeyde değerli profesyonel paylaşımlar için bir Avrupa platformu işlevine geri döndüğünü görmek güzel. Çalkantılı zamanların ardından, 26 ülkeden 260 katılımcı, Avrupa Isı Pompası Zirvesi'nin uluslararası ısı pompası uzmanları için önemini doğruladı" dedi.
Birinci sınıf kongre programı
Dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler, pazar gelişmeleri, Ar-Ge, bileşenlerin geliştirilmesi, ısı pompası uygulamaları hakkında 34 farklı sunum sayesinde bilgilerini zenginleştirme olanağı buldu. Programın öne çıkan özellikleri arasında Nisan 2021'de Güney Kore'de düzenlenen Isı Pompası Konferansı'na ilişkin rapor, piyasa ve enerji politikası gelişmeleri (Alman ve uluslararası), teknoloji ve uygulamalara yönelik tamamlanmış, devam eden ve planlı araştırmalar, endüstriyel şirketler ve araştırma merkezleri tarafından en son gelişmeler, hibrit sistemler, yüksek sıcaklıklı ısı pompaları ve gıda endüstrisinden, veri merkezlerinden, metal işlemeden, endüstriyel kurutmadan ve bölgesel ısıtmadan özel kullanım örnekleri ile sanayi ve ticarette özel uygulamalar yer aldı. Tüm sunumlar ayrıca canlı yayın olarak çevrimiçi yayınlandı ve 5 Kasım 2021'e kadar çevrimiçi olarak katılımcılara açık kalacak.
Avrupa Isı Pompası Zirvesi ve Chillventa KONGRESİ'nin teknik koordinatörü Dr. Rainer Jakobs şunları söylüyor: “Zirvede gerçekleşen birinci sınıf sunumlarla, bilim, endüstri ve teknolojideki gelişmeler ve bunların uygulanması dahil olmak üzere ısı pompası endüstrisindeki en son konular ele alındı. Yoğun ağ oluşturma fırsatlarıyla birlikte en üst düzeyde bilgi aktarımı bir kez daha odak noktası oldu ve gerçek katma değer sağladı. Özellikle heyecan verici bir sunum, EHPA'dan Thomas Nowak tarafından, mevcut on yıl boyunca Avrupa'da ısı pompalarının gelişimi hakkında yapıldı. İngiliz şirketlerinin faaliyetleri hakkında Birleşik Krallık DIT'den James Beal'in sunumu da ilgi çekiciydi. Bu yılki zirvenin net bir mesajı vardı: Tek ve çok aileli konutlarda, ticaret ve sanayide ısı pompaları yükselişte. Bu, Fraunhofer IGE'den Arianna Passamonti tarafından verilen ve hükümetin cömert fonlarının da yardımıyla ısı pompalarının bilimsel olarak nasıl teşvik edildiğini anlattığı sunumla doğrulandı. SRM/TEC Group'tan Rüdiger Rudischhauser'ın sunumu, ısı pompasının her iki yönünden de oldukça etkili bir şekilde yararlanan bir et işleme tesisi örneğine dayanarak soğutma ve ısıtmayı etkin bir şekilde birbirine entegre etme çözümünü ele aldı. Çok aileli konutlar konusu defalarca detaylı olarak sunulmuş ve çeşitli çözümler önerilmişti. Fraunhofer ISE'den Dr Marek Miara, genel durumu ve IEA’nın (Uluslararası Enerji Ajansı) konuya ilişkin çalışmasında son derece iyi belgelenmiş çok çeşitli örnekleri sundu. Bu konuda Daikin'den Bart Asperlagh, üreticinin bakış açısından özel çözümleri anlattı. Hem konuşmacılar hem de katılımcılar, Nürnberg'de Avrupa Isı Pompası Zirvesi'nde bir kez daha sahada bir araya gelmekten ve meslektaşlarıyla yüz yüze konuşmaktan son derece mutlu oldular.”
Fuaye Expo'da yeni ürünler
Eşlik eden Fuaye Fuarı, katılımcılara boşluğu uygulama ile kapatma şansı verdi. Bileşenlerin ve ısı pompalarının önde gelen üreticilerinin yeni ürünlerini ilk elden keşfettiler. Almanya ve yurtdışından katılımcıların yanı sıra dernek ve kurumların odak noktası profesyonel diyaloglar ve bireysel sorulara cevap bulmaktı.
Chillventa 2022 ve Avrupa Isı Pompası Zirvesi 2023
Uluslararası soğutma, klima, havalandırma ve ısı pompası sektörlerindeki tüm pazar oyuncuları için dünyanın bir numaralı buluşma merkezi olan bir sonraki Chillventa fuarı, 11-13 Ekim 2022 tarihleri arasında Nürnberg fuar merkezinde gerçekleştirilecek. Chillventa KONGRESİ, ticaret fuarının açılmasından bir gün önce 10 Ekim 2022'de başlayacak. Isı pompası uzmanları daha sonra 24 ve 25 Ekim 2023'te Avrupa Isı Pompası Zirvesi'nde yeniden bir araya gelecek.