Header Reklam
Header Reklam

Avrupa Isı Pompası Zirvesi 2013: Uluslararası Isı Pompası Uzmanları için Bir Buluşma Noktası Oldu

05 Aralık 2013 Dergi: Aralık-2013
Nürnberg’te Chillventa fuarı ile dönüşümlü olarak organize edilen Avrupa Isı Pompası Zirvesi 2013, 15–16 Ekim tarihlerinde 26 ülkeden gelen ısı pompası uzmanlarına ev sahipliği yaptı. Uluslararası kongreye 250’yi aşkın katılım gerçekleşti.
Zirvede AB Ecodesign direktifi ve F-Gas düzenlemesi gibi politik çerçeveye göre yaratıcı yenilikçi araştırmalar, teknik çözümler, pazar analizleri, pazardaki zorlayıcı değişimler ve fırsatlar ele alındı. Zirvenin bir odak konusu da bu yıl önemli rol oynayan komponentlerdi.  IEA Isı Pompası Programı’nın akıllı şebekeler gibi uygulamalarda ısı pompalarının geleceğine yönelik sunumu, ilgi çeken oturumlar arasında yer aldı. Pek çok Avrupa ülkesinin yanı sıra Hindistan ve Rusya’da sı pompası pazarı hakkında güncel verilerin yer aldığı sunumlar, önemli bir bilgi paylaşımını gerçekleştirdi.
NürnbergMesse Yönetim Kurulu Üyesi Richard Krowoza zirve ile ilgili şunları söyledi; "Başarısından büyük mutluluk duyduğum bu etkinlik bir kez daha gösterdi ki, ısı pompalarının kalbi Nürnberg’de atıyor. Çok üst düzey sunumların yer aldığı,  yüksek uluslararası katılımın gerçekleştiği Avrupa Isı Pompası Zirvesi, konunun uzmanlarından tam not aldı. Avrupa ülkeleri, ABD, Güney Kore, Litvanya ve Rusya dahil olmak üzere 26 ülkeden katılımın gerçekleştiği etkinlikte on katılımcıdan altısı Almanya dışından geldi."

Uzmanlardan uzmanlara…

Informationszentrum Wärmepumpen+ Kältetechnik IZW (Isı Pompası ve Soğutma Enformasyon Merkezi) ve Avrupa Isı Pompası Zirvesi Koordinatörü Dr. Rainer Jakobs zirve hakkında: “Avrupa Isı Pompası Zirvesi, ısı pompası profesyonelleri arasında uluslararası bilgi alış verişi platformu olmaya başladı. Uzmanlar pazarlar, teknolojiler ve bileşenler hakkında kapsamlı bir bakış elde edebildiler. Zirvede ‘uzmanlardan uzmanlara’ başlığı altında ısı pompalarının geleceği konusunda anahtar soruları eşit şartlarda tartıştık, oldukça etkili bir deneyim yaşadık” dedi. Fuaye alanında yer alan fuarda, ısı pompası ve komponentleri üreticileri pazarda mevcut bulunan ve yeni geliştirdikleri ürünleri zirve katılımcılarına sundu.

Isı üreten cihaz ve sistemlerin enerji verimliliği etiketi kutlandı

Isı üreten cihazlar için bir enerji verimliliği etiketi getirilmesi konusunda son dönemde etkili olan Avrupa Birliği Direktifi, EHPA (Avrupa Isı Pompası Derneği)’nın sembolik “Enerji Etiketi Pastası” kesilerek kutlandı. Dernek Genel Sekreteri Thomas Nowak tüm ısı üreten cihazlar için getirilen etiket uygulamasını bir başlangıç olarak yorumladı: “Enerji verimliliğinin işaretlenmesi standardı ısı üreten cihazlar için piyasada daha fazla şeffaflık sağlanması yolunda atılmış doğru bir adımdır. Böylelikle uzmanlar ve tüketiciler farklı ısıtma cihazlarının performanslarını kolaylıkla karşılaştırabilecekler. Umuyoruz ki bu uygulama ısı pompası pazarının büyümesine de katkı sağlayacaktır”.
Isı pompaları, 4-6 Şubat 2014 tarihleri arasında Moskova Crocus Uluslararası Fuar Merkezi’nde yapılacak Chillventa Rossija fuarında da anahtar rol oynayacak. Benzer biçimde 27 Şubat-1 Mart 2014 tarihleri arasında Hindistan’ın Yeni Delhi kentinde düzenlenecek olan ACREX India fuarında da ısı pompaları yerini alacak. Isı pompaları uzmanları Nürnberg’de 14-16 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılacak ve ana başlıklarından birinin ısı pompaları olduğu Chillventa fuarında yine bir araya gelecek. Diğer başlıklarının iklimlendirme, soğutma, havalandırma olduğu Chillventa fuarından bir gün önce, 13 Ekim 2014’te Chillventa’nın Kongresi başlayacak. Gelecek Avrupa Isı Pompası Zirvesi ise yine Nürnberg’te 2015 yılı Ekim ayında gerçekleşecek.

Etiketler